Interviu cu Cristian Pinzaru

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 21 noiembrie 2017 3 comentarii

EVOLUTIA PARTIDELOR

 

Vlad Pavlovici: Cum a evoluat felul in care pescuiesti de-a lungul timpului petrecut aici?

Cristian Pinzaru: Varlaam m-a format ca pescar, aici am invatat aproape tot ce stiu despre pescuit, iar spre norocul meu am intalnit si oameni care sar sa iti dea o mana de ajutor atunci cand ai nevoie. Am incercat sa „fur" de la fiecare ce mi s-a parut de folos, am urmarit filmari, am strans atata informatie cat am putut, ca intr-un final sa am un bagaj de cunostinte suficient de complex pentru a avea parte de partidele mult dorite. In continuare, incerc sa ma perfectionez, ascult parerile altor pescari, schimbam experiente si incercam impreuna sa scoatem maxim dintr-o partida de pescuit. Consider ca e important sa colaborezi cu alti pescari pentru a avea succes, pana la urma e vorba de pescuit de placere si nu de competitie.

Interviu_Cristian_Pinzaru_3

Vlad Pavlovici: Cum a evoluat felul in care pescuiesti de-a lungul timpului petrecut aici? Ai observat schimbari in felul in care raspunde lacul?

Cristian Pinzaru: Cea mai interesanta schimbare observata in sezonul 2017 este, din punctul meu de vedere, faptul ca pestii din Sectorul A au inceput sa se hraneasca foarte bine pe timpul zilei, total diferit fata de primii mei ani petrecuti aici. Intr-o sesiune de o saptamana pe standul A6, am avut un singur crap pe timpul noptii si o sumedenie pe timpul zilei, lucru care nu e rau deloc deoarece am avut parte de sedintele foto pe care si le doreste orice pescar.

Interviu_Cristian_Pinzaru_15

Vlad Pavlovici: Ca fapt divers, in primul an pe care am pescuit pe Varlaam, 2013, din toti crapii pe care i-am prins din iunie pana in noiembrie pe Sectorul A, unul singur a fost prins noaptea. Iar asta s-a intamplat la sfarsit de octombrie. In rest, pestele tragea numai ziua. Intorcandu-ne la experienta ta, de-a lungul sezonelor pe care le-ai petrecut pe Varlaam, ai facut schimbari de abordare, de nada, de strategie, de monturi?

Cristian Pinzaru: Monturile pe care le folosesc sunt de obicei dintre cele mai simple. Imi place sa lucrez cu carlige de tip Wide Gape, dar nu mai mari de numarul 6, iar cu trecerea anilor am invatat sa am incredere in monturile de pop-up - si aici ma refer la Withy Pool, Chod sau montura 360, care au facut ca lucrurile sa mearga atunci cand pestele nu colabora asa cum mi-as fi dorit. Strategia mea de nadire este probabil aceeasi cu a majoritatii celor care pescuiesc aici. Incep intotdeauna cu nada putina, eventual doar un mic saculet solubil atasat de montura si o mana de boiliesuri aruncate deasupra monturii. Mai departe, in functie de raspunsul pestelui, imi dau seama daca e nevoie de mai multa nada sau prima abordare e suficienta. In sezonul recent incheiat, am avut o partida de 96 de ore in care am reusit sa consum cu aproximatie 15kg de boilies si 7-8kg de seminte din primele 48h, ceea ce e foarte mult. Aici vorbim de sectorul A. Pe sectorul B, nu ar fi fost nimic iesit din comun. E indicat sa fii pregatit in orice moment, nu poti calcula apetitul pestilor, desi experientele anterioare indicau faptul ca 15kg de boilies sunt suficiente pentru intreaga partida.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Cristii Matache

27 noiembrie 2017

Felicitari pentru intrebari dar si pentru raspunsuri.
Foarte utile pentru cei care vor sa ''incerce'' lacul fie el sectorul A sau B.
Numai bine!

Laurentiu Voicu

21 noiembrie 2017

Foarte bun interviul. Felicitari Cristi! O lectura placuta si obiectiva.

Lazarenco Ștefan

21 noiembrie 2017

Respect!!!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma