Interviu cu Keith Moors (2)

Data: 04 decembrie 2013 0 comentarii

MONTURI CULISANTE

 

La scurt timp dupa partida aceea, am gasit patru crapi hranindu-se aproape de mal, intr-un golf. Am pus in montura un plumb culisand de 1,5oz (40g), ca sa pot arunca lanseta fara sa-i sperii. Din pacate, exact in momentul acela a aparut alt pescar pe marginea apei, care i-a speriat. Crapii s-au indepartat vreo 40-50 de metri, dupa care au inceput sa se hraneasca din nou. N-am mai avut timp sa schimb plumbul cu unul mai greu, asa ca am aruncat lanseta cu plumbul de 1,5oz. Dupa ce montura a ajuns pe fundul apei, n-am mai intins firul, de teama sa nu misc plumbul, asa ca am ajuns sa pescuiesc - involuntar - cu firul detensionat.

Keith Moors

Unul dintre crapi a cules momeala, s-a intepat si l-am prins. Era un exemplar trecut de 30lb. Dupa aceea, gandindu-ma mai bine la ceea ce se intamplase, am inceput sa fac diverse teste si am constatat ca, daca dadeam cu fire detensionate, plumbi usori si monturi culisante, pestii se intepau foarte bine. In mod cert, n-aveam nevoie de  plumbi grei, nici de fire perfect intinse si nici de monturi semifixe. In anul urmator, am prins primul meu crap "englezesc" trecut de 40lb exact cu ansamblul asta. Am ramas la acelasi ansamblu pana in ziua de astazi si am mai mult de 150 de crapi de peste 40lb la activ.

Keith Moors 9

Vlad Pavlovici: Cand spui ca ai facut diverse teste cu monturi culisante si plumbi usori, la ce fel de teste te referi?

Keith Moors: Am facut teste inclusiv in piscina, ca sa ma pot scufunda la montura si sa pot vedea ce se intampla. De exemplu, unul dintre este a fost sa lansez o montura cu o pluta de tip waggler si sa las firul detensionat, ca sa se scufunde perfect. Dupa ce firul s-a scufundat, am miscat usor varful lansetei, ca sa vad cat se repede se misca pluta. Varful lansetei se presupune ca ar fi pestele, iar pluta se presupune ca ar fi indicatorul pe care il folosesti (swinger sau hanger). Testul mi-a aratat ca pluta (cu alte cuvinte, indicatorul) se misca inainte ca firul sa se intinda perfect, deci nu ai neaparata nevoie de un fir tensionat ca sa vezi trasatura.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish