Interviu cu Lee Jackson

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 20 decembrie 2015 2 comentarii

TWO-TONE

 

Vlad Pavlovici: Lee, unul dintre cele mai importante momente ale carierei tale de pescar de crap este doborarea recordului national al Marii Britanii cu un crap numit Two Tone. A fost un trofeu de mare importanta pentru pescarii de crap englezi. Cand a murit, in 2010, n-a fost doar un subiect dureros pentru comunitatea crapista, a fost o stire de presa la nivel national.

Interviu_Lee_Jackson_14

Lee Jackson: Asa este. In august 2010, Two Tone a fost gasit mort in lacul in care traia, Conningbrook, se pare ca din cauze naturale, cel mai probabil de batranete. Avea in jur de 45 de ani. Moartea lui a fost comentata nu numai in Anglia, dar si in comunitati crapiste din alte tari ale Europei. Tututor celor care am avut norocul sa-l prindem ne va fi dor de el - si nu numai noua, probabil ca le va lipsi cu atat mai mult celor care si-au dedicat mult timp urmaririi lui si nu au mai apucat sa se bucure de capturarea unui asemenea trofeu. Printre ei se numara si unii dintre cei mai buni pescari din Anglia. Sper sa nu fiu gresit inteles, dar faptul de a fi pierdut acest peste, care le devenise obsesie, este o durere aproape similara cu pierderea unei rude.

Interviu_Lee_Jackson_2

Disparitia lui Two Tone este considerata de multi sfarsitul unei epoci. Pestele a atins pentru prima oara o greutate de record national in 2001. Avea atunci 59lb 12oz (27,14kg). A continuat sa fie cel mai mare crap din Anglia pana in ultima lui zi. Cand a murit, avea 67lb 14oz (30,8kg). Dupa toate probabilitatile, recordul sau va ramane in picioare ani buni. Daca nu se descopera undeva vreun crap necunoscut care sa fie mai mare, nu cred ca vreunul dintre exemplarele cunoscute are capacitatea sa-l depaseasca.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Valter

21 februarie 2016

Remarcabila performanta lui Lee Jackson pe un lac atat de dificil daca ne gandim ca lui Terry Hearn i-au trebuit nu mai putin de 27 de partide pentru a prinde primul peste!Pe de alta parte,cred ca,dupa ce incerci cam toate strategiile care au fost aplicate de altii pe acelasi lac sau lacuri diferite si vezi ca nu merge,intervine imaginatia sau experienta fiecaruia,cand incerci ceva nou sau ceva care se foloseste mai rar,asa cum a facut Lee cand a l-a prins pe Two Tone...Nu intotdeauna cararea batatorita e si cea mai sigura sau care se dovedeste ca te duce la sigur in locul dorit.

arin vasile pisiceanu

28 decembrie 2015

Intotdeauna l-am admirat pe Lee,este genul de om la care te uiti si exprima sinceritate,onestitate,noblete si respect,un amalgam greu de gasit la o persoana si cred ca e caracteristic acestor ultimi mohicani ghidati de instinct in pescuit cum este Lee.Doar uitandu-te la poza pusa de tine Vlad,Lee cu Tim si esti cuprins de admiratie.Am avut sansa sa-l vad in magazinul in care lucreaza si desi sunt un om in toata firea de 40 de ani si destul de stapan pe sine in viata de zi cu zi emotiile nu m-au lasat sa-i solicit o poza impreuna.Felicitari Vlad,pur si simplu a savurat materialul,Lee fiind exact exponentul pescuitului ca mod de viata.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish