Interviu cu Lee Jackson

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 20 decembrie 2015 2 comentarii

EXPERIENTA BCAC

 

Vlad Pavlovici: In 2001, ai castigat Campionatul National al Marii Britanii (BCAC), alaturi de Gary Peet. Sper ca nu e o intrebare stupida, dar - ca dificultate - cum se compara acest titlu de prestigiu cu experienta Two Tone?

Interviu_Lee_Jackson_11

Lee Jackson: Intrebarea nu e deloc stupida. Ambele sunt tinte greu de atins. Sigur, pescuitul de competitie este o forma de pescuit complet diferita de urmarirea unui crap anume, pe o apa dura. Ce face din BCAC un campionat foarte greu de castigat este faptul ca, in primul rand, trebuie sa te califici in finala, trecand prin concursuri eliminatorii unde nu castiga crapul cel mai mare, ci cantitatea cea mai mare de peste prins, in conditiile in care majoritatea concurentilor sunt pescari foarte buni. Dupa parerea mea, aceste etape de calificare sunt mai dificile decat finala. Odata ce ai ajuns in finala, presiunea a disparut cumva si pur si simplu iti vezi de treaba. Evident, ai nevoie de antrenament pe lacul pe care se desfasoara finala. „Antrenament" nu e poate cel mai bun cuvant, m-am antrenat toata viata, pescuind intr-un fel sau altul, mai curand e vorba de a aduna ceva informatie despre o apa noua. In timpul finalei, dai ce ai mai bun, folosindu-ti toata experienta ca sa prinzi cat mai mult peste. Daca se intampla sa mai si castigi, cu atat mai bine. Cand pescuiesti pe lacuri atat de grele cum e Conningbrook, dai tot ce poti aproape la fiecare partida, te straduiesti mereu sa citesti apa si tot efortul este multiplicat, dar nu se intampla nimic! Fara exagerare,  sa prinzi o multime de crapi in finala campionatului national e mult mai simplu decat sa prinzi unul singur pe Conningbrook. Ma bucur ca le-am putut face pe amindoua.

Interviu_Lee_Jackson_3

Vlad Pavlovici: Intr-un interviu aparut in Carpworld 236, ai o observatie interesanta despre diversele categorii de pescari. Unii sunt foarte buni ca pescari de instinct (aici dai exemplul lui Rod Hutchinson), altii sunt foarte buni sub aspect tehnic (aici dai exemplul lui Kevin Maddocks). Unde te incadrezi din acest punct de vedere?

LEE JACKSON: Pentru mine, pescarul de instinct e cel care stie din capul locului, ca dintr-un al saselea simt, unde trebuie sa-si arunce lanseta ca sa prinda peste. Acest instinct este ceea ce ii conduce. Conteaza mai putin ce scule are sau ce monturi foloseste. Pescarul tehnic e cel ale carui monturi si echipamente sunt perfecte, care stie destul de bine cum sa caute pestele si care, din momentul in care are trasatura, lucreaza cu precizie chirurgicala. M-as incadra in categoria pescarilor de instinct. Monturile mele sunt simple, echipamentul e destul de neingrijit, fac greseli, dar asta n-are nicio importanta, prioritatea mea este sa am trasaturi. Instinctul nu se poate explica in pescuitul la crap. Nici tu nu stii de unde vine si ce il determina, dar daca il ai te duce acolo unde sta pestele aproape pe orice apa. Daca elimini instinctul, devii robot, pescuiesti ca dupa manual si oricum nu ajungi niciodata sa prinzi la fel de bine ca un pescar care se bazeaza (si) pe instinct.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Valter

21 februarie 2016

Remarcabila performanta lui Lee Jackson pe un lac atat de dificil daca ne gandim ca lui Terry Hearn i-au trebuit nu mai putin de 27 de partide pentru a prinde primul peste!Pe de alta parte,cred ca,dupa ce incerci cam toate strategiile care au fost aplicate de altii pe acelasi lac sau lacuri diferite si vezi ca nu merge,intervine imaginatia sau experienta fiecaruia,cand incerci ceva nou sau ceva care se foloseste mai rar,asa cum a facut Lee cand a l-a prins pe Two Tone...Nu intotdeauna cararea batatorita e si cea mai sigura sau care se dovedeste ca te duce la sigur in locul dorit.

arin vasile pisiceanu

28 decembrie 2015

Intotdeauna l-am admirat pe Lee,este genul de om la care te uiti si exprima sinceritate,onestitate,noblete si respect,un amalgam greu de gasit la o persoana si cred ca e caracteristic acestor ultimi mohicani ghidati de instinct in pescuit cum este Lee.Doar uitandu-te la poza pusa de tine Vlad,Lee cu Tim si esti cuprins de admiratie.Am avut sansa sa-l vad in magazinul in care lucreaza si desi sunt un om in toata firea de 40 de ani si destul de stapan pe sine in viata de zi cu zi emotiile nu m-au lasat sa-i solicit o poza impreuna.Felicitari Vlad,pur si simplu a savurat materialul,Lee fiind exact exponentul pescuitului ca mod de viata.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma