Interviu cu Mike Willmott (2)

Data: 19 august 2013 0 comentarii

RETETE CU BELACHAN

 

Cititi AICI prima parte a interviului.

 

CarpOnline: Fiindca ai amintit de belachan, cum se face ca boiliesurile Essential Baits nu folosesc belachan (care se intampla sa fie foarte apreciat in Romania), cu toate ca tu personal ai avut o contributie atat de importanta la popularizarea lui in Marea Britanie? Cum ar arata o reteta de Shellfish B5 cu belachan?

Mike Willmott 4

Mike Willmott: Am avut belachan lichid in gama Essential Baits in urma cu cativa ani, dar am constatat ca majoritatea pescarilor care vor belachan lichid prefera sa si-l faca singuri, din pasta de belachan. Belachanul e genul de produs care iti da peste cap fabrica, e greu de lucrat cu el si uneori e si destul de greu de procurat pe piata britanica. N-am vrut sa lansam mai multe produse pe baza de belachan, pentru ca exista riscul sa nu putem face fata cererii, din lipsa de materie prima. Belachanul e un ingredient ideal pentru cei care isi fac singuri boiliesurile, dar n-a avut un efect notabil in Shellfish B5, lucru care nu ma surprinde, pentru ca reteta de B5 nu mai poate fi imbunatatita, dupa parerea mea.

Mike Willmott 5

In principiu, insa, pentru cei care vor sa includa pudra de belachan in mix, sugestia mea este sa o foloseasca in proportie de 5% (ceea ce inseamna 50g de pudra de belachan pe kilogramul de mix). In continuare, iata si doua dintre retetele mele preferate de parte lichida pe baza de belachan (fie pudra, fie bloc dat pe razatoare), aparute initial in cartea mea din 2002, Carp Life. Atentie: dozele NU sunt date pe kilogramul de mix, sunt date pe cantitati de aproximativ 2,5kg de mix; cel mai simplu este sa pregatesti intai partea lichida si sa completezi cu mix atat cat e necesar.

Reteta 1: 15 oua mari / 280g pudra de belachan / 200ml Liquid Anchovy / 20ml aroma Crayfish F1 / 50ml Red Salmon Oil / 15g betaina HCL.

Reteta 2: 15 oua mari / 280g pudra de belachan / 100ml Oyster Sauce / 100ml Minamino / 20ml aroma Cranberry Squid / 5ml Thaumatin-B / 15g betaina HCL.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma