Lansete in teste

Data: 07 aprilie 2018 0 comentarii

REZULTATE IN CONCURSURI

 

Referitor la rezultatele in concursuri, alaturi de echipa mea de teste, am reusit pe parcursul acestui sezon de casting sa obtinem rezultate foarte bune, in conditiile in care concurenta in acest domeniu a crescut extrem de mult. Scopul nostru este sa aratam ca lansetele de 3,5lb, cum sunt cele produse de Shimano, pot fi masini de casting daca sunt folosite corect si se pot castiga concursuri de distanta cu ele. Datorita faptului ca am ajuns sa inteleg exact cum trebuie folosite aceste lansete, pot sa fac cu ele aruncari de peste 200m, mai ales in conditii meteo cu un vant usor din spate. Am participat anul acesta la cateva concursuri de casting cu modelul Tribal TX7 (echipat cu o mulineta Shimano Power Aero XTB), reusind de fiecare data clasari pe podium. Am inceput cu un loc 3 la concursul de la Bucuresti, am continuat cu un loc 2 la concursul de la Cluj, dupa care am castigat concursurile de casting de la Brasov si Sibiu.

Lansete_in_teste_7

CarpOnline: Un subiect mai rar discutat este faptul ca testele si antrenamentele de casting pot implica si lansete rupte. Ce experienta de genul asta ai avut cu lansete Shimano si ce inseamna ruperea unei lansete?

Cristian Mihalcea: Motivul pentru care subiectul lansetelor rupte se discuta rar sau nu se discuta deloc este faptul ca poate fi gresit inteles. Totusi, cred ca il putem explica in asa fel incat sa fie inteles corect. Ruperea unei lansete poate avea mai multe cauze, dupa cum se stie. Fie ca lanseta a fost lovita la transport, fie ca a avut un defect de fabricatie, fie ca a fost folosita gresit. Erorile de utilizare sunt probabil principala cauza in ruperea majoritatii lansetelor. In cazul antrenamentelor de casting, apare si posibilitatea ca lanseta sa fi fost fortata dincolo de limitele ei. Orice lanseta se poate rupe in antrenamente de casting, in mana unui aruncator de forta, ceea ce nu inseamna ca lanseta este defecta sau ca se va rupe in pescuit. Este important sa intelegem asta. Aruncatorii de top solicita lansetele intr-un mod in care majoritatea pescarilor nu le pot solicita. De exemplu, in ultimele luni, prietenii mei si cu mine ne-am antrenat cu doua lansete noi produse de Shimano, TX4 si TX7, si am avut si cazuri la antrenament in care lansetele au cedat. Subliniez ca asta s-a intamplat la antrenament. In concursurile de casting, lansetele au lucrat foarte bine.

Lansete_in_teste_6

CarpOnline: Ca sa se inteleaga mai bine, poti sa faci o analiza a felului in care se desfasoara testele si a situatiilor in care o lanseta cedeaza?

Cristian Mihalcea: Lansetele au fost supuse la presiuni extreme, s-au efectuat mii de aruncari, iar rezultatele pe care le-am obtinut cu ele in concursuri sunt deosebite prin prisma faptului ca TX4 si TX7 sunt modele de 3,5lb destinate pescuitului, avand varfuri permisive, care ajuta lanseta sa lucreze in dril. Colegii mei si cu mine am incercat sa ne facem o idee cat mai buna asupra noilor modele si am facut teste cu plumbaje diferite si cu tehnici de aruncare diferite. Lansetele s-au comportat excelent chiar si la aruncari extreme cu plumb de 130g, desi in mod normal nu se folosesc plumbi atat de grei pe un model de 3,5lb cand vine vorba de aruncatori de top. Pe perioada testelor, au fost si situatii in care am rupt cateva lansete si as vrea sa explic de ce s-a intamplat asta. Echipa noastra de testare a fost formata din cinci aruncatori: Adrian Toader, Remus Drobota, Mihai Perianu, Laurentiu Ciovica si cu mine. Fiecare dintre noi s-a antrenat cateva saptamani cu TX4, TX5, TX7 sau Tribal Spod. Laurentiu Ciovica a rupt un TX7 si un TX4 in aruncari extreme cu plumb de 120g, la antrenamente facute in zile foarte reci, temperatura fiind de zero grade Celsius. A facut alte sute de aruncari extreme cu TX4, TX5, TX7 si Tribal Spod fara alte probleme. Modelul pe care l-a ales pentru concursuri a fost TX5. Remus Drobota a facut sute de aruncari extreme cu TX4, TX5, TX7 si Tribal Spod fara niciun eveniment. Modelul pe care l-a ales pentru concursuri a fost  TX7. Adrian Toader a rupt un TX7 in antrenamente facute intr-o zi foarte rece, cu temperaturi de zero grade Celsius. De asemenea, a rupt doua varfuri de TX4 in aruncari extreme cu incercare de schimbare a tehnicii. A facut alte sute de aruncari extreme cu TX4, TX5, TX7 si Tribal Spod fara alte probleme. Modelul pe care l-a ales pentru concursuri a fost TX4. Mihai Perianu a facut sute de aruncari cu Velocity, TX4, TX5 si TX7 fara nici un eveniment. Modelul pe care l-a ales pentru concursuri a fost TX4. In sfarsit, eu am rupt un TX7 in antrenamente facute iarna (aceeasi problema a temperaturilor foarte scazute), dar am facut mii de aruncari extreme cu Velocity, XS1 Intensity, TX2, TX4, TX5, TX7, TX9 sau Tribal Spod fara nici un eveniment. Pentru concursuri, am ales TX7.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish