Lansete in teste

Data: 07 aprilie 2018 0 comentarii

CONCLUZII SI RECOMANDARI

 

CarpOnline: Daca in urma testelor de casting ajungi la concluzia ca o lanseta nu este suficient de buna pentru a fi vanduta in Romania, ce se intampla mai departe?

Cristian Mihalcea: Am avut un asemenea caz in urma cu doi ani, cand am testat un model care se numeste TX Spod. Lanseta a cedat in teste si pentru mine a fost clar ca nu este suficient de rezistenta. Am recomandat sa nu mai fie vanduta in Romania, iar Normark a tinut cont de recomandarea mea si nu a mai importat-o. Cateva luni mai tarziu, am testat si modelul Tribal Spod, care mi s-a parut foarte bun si care a fost importat cu succes, pe baza recomandarilor mele.

Lansete_in_teste_13

CarpOnline: Ce concluzii pot sa tragi in urma testelor de pana acum facute pe TX4, TX5, sau TX7, care sunt principalele lansete de distanta produse de Shimano si catre care se orienteaza cei mai multi pescari?

Cristian Mihalcea: Tinand cont de ce s-a intamplat anul trecut, cand am testat TX5, si de ce s-a intamplat anul acesta, cand am testat TX4 si TX7, concluzia mea este ca toate trei sunt lansete foarte bune din punctul de vedere al constructiei blancurilor. Se pot atinge distante de aruncare foarte mari cu oricare dintre ele. Niciuna nu este o lanseta ultra-rigida. Toate trei au un anumit echilibru intre performante de casting si flexibilitate in dril. Cu TX5, nu am avut nici cea mai mica problema, indiferent cum am testat lanseta. Singurele probleme pe care le-am avut cu TX4 si TX7 au aparut in antrenamente de casting facute in zile foarte reci. Nu este exclusa nici posibilitatea ca lansetele respective sa fi fost lovite la transport, pentru ca am dat cu alte lansete TX4 sau TX7 in aceleasi conditii si nu s-a intamplat nimic. TX4 si TX7 sunt cele mai performante modele pentru distanta din seria Tribal TX (cu precizarea ca n-am testat inca Tribal TX Ultra, dupa cum spuneam). TX7 este cea mai subtire lanseta din toata seria, avand un varf mai moale decat te-ai astepta la o lanseta rapida. O recomand pescarilor cu o tehnica de aruncare buna, iar in privinta greutatilor pe care le pot manevra, se preteaza foarte bine la pescuitul cu plumb. TX4 este lanseta care ne-a placut tuturor cel mai mult. Are un talon extrem de puternic, comparabil cu Tribal Spod, si un varf permisiv. Este mai usor de inteles si de incarcat in comparatie cu TX7. Se preteaza la orice tip de pescuit si in mana oricarui pescar care vrea sa atinga distante maxime. Pretul relativ mic pentru ceea ce ofera lanseta o face cu atat mai interesanta.  

Lansete_in_teste_8

CarpOnline: Cand spui ca o lanseta este "fortata", poti sa explici la ce te referi si ce impact poate avea acest lucru asupra lansetei?

Cristian Mihalcea: Noi am facut sute sau mii de aruncari extreme, cu diverse moduri de a incarca lansetele, incercand sa gasim tehnica optima pentru fiecare dintre noi. Este foarte important sa fortezi lanseta la antrenament, ca sa vezi ce poate. Stim ca, uneori, lansetele se pot rupe. Tinand cont de numarul de aruncari, de oamenii care au aruncat cu lansetele si de forta la care au fost supuse, rupturile sunt in numar foarte mic. Daca nu testam lansetele la temperaturi la care nu se pescuieste in mod normal, singurul incident ar fi fost cel al lui Adrian Toader, care a rupt doua lansete in aceeasi zi in incercarea de a-si imbunatati tehnica. In asemenea cazuri, miscarea de aruncare nu este intotdeauna uniforma si se pot produce socuri puternice, necontrolate, in blanc. Toti am concurat cu aceleasi lansete si nu s-a rupt niciuna!

CarpOnline: In concluzie, consideri ca noile modele TX4 si TX7 vor avea succes?

Cristian Mihalcea: In primul rand, tinand cont de rezultatele pe care le-am obtinut cu ele in concursurile de casting, cred ca am demonstrat ce pot face lansetele. Faptul ca multa lume a cumparat aceste doua modele si ca sezonul de pescuit a inceput ne va permite sa avem o imagine mai clara asupra lor pe parcursul urmatoarelor luni. Sper ca transparenta si obiectivitatea noastra sa contribuie la intelegerea faptului ca atat eu, cat si colegii mei incercam sa ajutam pescarii - atat in casting, cat si in pescuit.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish