Lectii de casting

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 19 iunie 2020 0 comentarii

PASIUNE SI PERFORMANTA

 

Vlad Pavlovici: Peri, cum ai ajuns sa fii interesat de pescuitul la distante mari?

Mihai Perianu: Am inceput sa fiu pasionat de aruncarile la mare distanta cu ani in urma, dintr-o intamplare. Eram la pescuit cu tatal meu pe un lac si, in zece ore de cand ne instalasem pe stand, n-am reusit sa prindem nici un peste. In fata noastra, la aproximativ 150m, era o perdea de stuf in fata careia vedeam pestii sarind incontinuu. Cu echipamentul si cu tehnica de aruncare pe care le aveam in momentul acela, nu reuseam sa ma apropii la mai mult de 30-40m de perdeaua de stuf. Nu mai tin minte ce fir foloseam, dar in orice caz nu cred ca era mai gros de 0,35mm. Pe standul vecin, s-au asezat doi pescari care, la fel ca si noi, pescuiau lansat. Ma uitam la ei sa vad ce nada si ce strategie folosesc si am urmarit primele aruncari facute de unul dintre ei. Viteza cu care arunca m-a uimit. Monturile cadeau la aproximativ 20m de perdeaua de stuf. Abia daca reusise sa-si arunce toate lansetele si deja pestii au inceput sa traga. Atunci am inteles ca distanta poate fi un factor care face diferenta intre o partida buna si una proasta. Dupa partida respectiva, am inceput sa exersez de fiecare data cand mergeam la pescuit. Desi echipamentul era acelasi, tehnica de aruncare se imbunatatea, iar distantele cresteau de la o partida la alta.

Casting_la_226m_4

Vlad Pavlovici: Cum ai reusit sa te perfectionezi in materie de casting?

Mihai Perianu: Din punctul meu de vedere, pescuitul la mare distanta este diferit de conceptul de casting. Stiu multe persoane care pot arunca la distante mari datorita fizicului si echipamentului pe care il folosesc, insa stiu putini pescari care pot fi performanti in primul rand datorita tehnicii. Prima persoana pe care am urmarit-o si care mi-a schimbat mentalitatea despre aruncarile la distanta a fost Cristi Mihalcea. Pentru mine, Cristi e cea mai capabila persoana in domeniul castingului pe care am cunoscut-o. Cristi a demonstrat de nenumarate ori ca tehnica este mai importanta decat fizicul. Am studiat foarte mult aruncarile lui. Filmul facut de voi doi in 2016, Principii de casting, mi-a deschis drumul spre practicarea castingului. Am inceput sa ma antrenez foarte mult pe teren, incercand sa aplic tehnica prezentata de Cristi in film. In cadrul antrenamentelor, am observat ca motricitatea corpului nu imi permitea sa pot executa aruncarea lui Cristi la nivel maxim. Atunci am decis sa schimb anumite lucruri, ceea ce m-a ajutat sa castig in distanta. Probabil cea mai importanta schimbare a fost la pozitia corpului inaintea aruncarii. Pasul urmator pentru mine au fost concursurile de casting. Stiind ca o participare la un concurs de casting presupune sa ma lupt cu cei mai buni aruncatori din tara, m-am antrenat cu atat mai mult. Ajunsesem sa stau cate 15 ore pe saptamana pe teren. La prima mea participare intr-un concurs de casting, am reusit sa castig atat categoria distanta, cat si categoria precizie. Au urmat alte concursuri castigate sau la care am reusit sa ma clasez pe podium.

Interviu_Mihai_Perianu_Lectii_de_casting_2

Vlad Pavlovici: Ce te-a determinat sa dai lectii de casting contra cost, avand in vedere ca e un lucru nou pentru publicul nostru si lumea nu e obisnuita cu ideea de a plati pentru asa ceva?

Mihai Perianu: Munca pe care am depus-o si nivelul la care am ajuns in casting mi-au dat incredere ca as putea sa fiu si un bun instructor. Daca as da timpul inapoi si as fi la inceputul experientelor mele cu aruncarile la mare distanta, eu personal as plati pentru a invata repede si bine de la un instructor. Pana sa imi dezvolt tehnica pentru aruncari la distanta, am petrecut foarte multe ore pe teren si am parcurs sute de kilometri mulinand firul pe tambur. Daca as fi putut lua lectii de la un expert, tehnica mea s-ar fi imbunatatit intr-un timp mult mai scurt. A invata singur, de multe ori, nu este solutia cea mai buna si cea mai rapida. In alte tari, exista de mult instructori de casting. La noi, intr-adevar, lectiile contra cost sunt o noutate, dar este un training ca oricare altul. Instructorul de casting este la dispozitia unui pescar timp de o zi (asta inseamna cinci, sase ore de lucru efectiv) si preda o tehnica pe care majoritatea pescarilor n-o pot invata singuri decat in timp, iar unii dintre ei n-o vor invata niciodata fara ajutor. Intr-o zi, participantii fac progrese de distanta sau de precizie pe care, pe cont propriu, poate ca le-ar face in saptamani sau luni de antrenament. Pentru cei care merg la concursurile de pescuit, investitia intr-o lectie de casting este ca o investitie in business. Sunt nenumarate situatii in care trebuie sa arunci mai departe pentru a prinde pestii doriti. Mai ales intr-un concurs.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish