Lectii de casting

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 19 iunie 2020 0 comentarii

SUBIECTE SI DESFASURARE

 

Vlad Pavlovici: Care sunt subiectele pe care le discuti in cadrul unei lectii?

Mihai Perianu: In cadrul lectiei, discutam toate detaliile care sunt importante pentru aruncari la distanta. Primul aspect este siguranta in timpul aruncarii. Sunt cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont inaintea unei aruncari. Daca facem greseli la pregatirea lansarii, se poate rupe inaintasul, se poate rupe lanseta si putem ajunge chiar la accidentari ale pescarului. Discutam diverse elemente care conteaza pentru distanta, de pilda asezarea firului pe tambur (cu o asezare incorecta, putem pierde si 10m), nodul de legatura intre inaintasul textil si linia principala, greutatea optima de aruncare, pozitia optima a plumbului pe blanc si altele. Lectiile sunt structurate in asa fel incat pescarul sa poate atinge distante mai mari cu o tehnica imbunatatita si cu o precizie de 2-3m.   

Interviu_Mihai_Perianu_Lectii_de_casting_9

Vlad Pavlovici: Cum se desfasoara o lectie si cat dureaza?

Mihai Perianu: Lectiile se fac pe un teren trasat si marcat cu jaloane, ca sa putem masura corect distantele. Nu se fac niciodata pe apa. La aruncarile facute pe pamant, nu numai ca poti sa masori distanta la centimetru, dar poti sa si schimbi asezarea in teren in functie de felul in care bate vantul. Incepem intotdeauna lectia printr-o incalzire a corpului. Multa lume este surprinsa de lucrul asta, insa castingul este o forma de sport si orice sportiv stie ca incalzirea este obligatorie, altfel te poti accidenta. Incalzirea se face prin exercitii de stretching si aruncari cu lanseta. Primele aruncari se fac cu o intensitate medie, dupa care intensitatea creste, ca bratele sa fie pregatite pentru efort. Dupa aruncarile de incalzire, incepem sa lucram la pozitia pe care pescarul trebuie sa o aiba inaintea aruncarii. Dupa pozitia corpului, discutam pozitia lansetei inainte de aruncare si in timpul ei. Bineinteles, putem discuta multe alte lucruri, in functie de fiecare pescar in parte. O lectie dureaza de obicei cinci, sase ore.

Interviu_Mihai_Perianu_Lectii_de_casting_14

Vlad Pavlovici: Cu ce echipamente arunca participantii la lectie?

Mihai Perianu: Participantii trebuie sa vina cu echipamentul lor (lanseta, mulineta, fir si inaintas) si cu plumbii pe care ii considera potriviti. Greutatea plumbului pe care il folosesc participantii este importanta ca punct de plecare, pentru ne poate indica o greseala. Unii pescari folosesc greutati incorecte in raport cu actiunea si testul de curbura al lansetei si este un aspect pe care il putem corecta. Terenul pe care se fac aruncarile este trasat si balizat de mine inainte de inceperea lectiei. Unii participanti vor sa testeze si echipamentul meu pentru comparatie, de aceea am intotdeauna echipamentul la mine. Altii vor sa testeze diverse lansete Shimano. Fiind consultant Shimano, le pot oferi pentru testare orice lanseta Shimano de distanta, din clasa Intensity, de la TX1A la TX Ultra.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish