Lectii de casting

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 19 iunie 2020 0 comentarii

PROGRESE SI EVALUARI

 

Vlad Pavlovici: Ce rezultate de distanta sau sau de precizie se pot obtine in cadrul unei lectii de casting? E suficienta o singura lectie pentru un pescar sau e nevoie de mai multe pentru a face progrese?

Mihai Perianu: Distantele care se pot castiga in cadrul unei lectii variaza in functie de nivelul fiecarui participant. Cei cu o tehnica de aruncare de nivel incepator pot face progrese de 20-30m. Progresul vine din trei elemente: participantii invata tehnica de lansare, pozitia optima a plumbului pe blanc si greutatea optima pentru ei. In ceea ce priveste precizia aruncarii, ne intereseaza ca la aruncarile in forta sa putem obtine o precizie de 3-4m fata de centrul terenului trasat. Multi au forta, dar nu au precizie, ceea ce se poate corecta.

Interviu_Mihai_Perianu_Lectii_de_casting_3

Vlad Pavlovici: E suficienta o singura lectie pentru un pescar sau e nevoie de mai multe pentru a face progrese?

Mihai Perianu: In cadrul unei lectii, participantii pot invata tehnica pentru aruncarea  peste cap, care este aruncarea de baza in pescuitul la crap. In general, nu au nevoie de mai mult de o lectie pentru aruncarea peste cap. Este foarte important, insa, ca dupa lectie pescarul sa continue cu cateva antrenamente pe cont propriu, ca sa nu uite ce a invatat si sa progreseze. Daca pescarul stie foarte bine tehnica de aruncare peste cap si vrea sa invete tehnica de aruncare din lateral, pe care multi aruncatori foarte buni o folosesc pentru distante maxime, este nevoie de minim doua lectii pentru a o invata. Este o aruncare mai complexa decat aruncarea peste cap, cu o pozitie de plecare diferita. In general, un pescar care n-a mai aruncat in felul acesta nu poate invata aruncarea intr-o singura zi, la nivelul de distanta si de precizie pe care si-l doreste. Subliniez, insa, ca o lectie de casting e doar un inceput. Daca vor sa obtina la rezultate cat mai bune, pescarii trebuie sa faca antrenamente individuale pe teren sau pe apa. Pentru a putea tine legatura cu fiecare participant, am creat grupuri de Whatsapp in care discutam filmarile facute de ei la antrenamentelor personale. In cazul in care pescarii au uitat unele lucruri pe care le-am discutat la lectia de casting, le pot corecta imediat prin analiza video. Pentru a putea ajuta cat mai mult pescarii care apeleaza la mine, ii invit pe cei care se stau sau pot veni la Bucuresti sa faca antrenamente cu mine. Daca putem sa ne antrenam impreuna, ne este mai usor sa lucram la tehnica de aruncare a fiecaruia.

Interviu_Mihai_Perianu_Lectii_de_casting_8

Vlad Pavlovici: A trecut un an de cand dai lectii de casting. Cum a fost primita ideea, ce feedback ai avut de la participanti si cum au evoluat lucrurile?

Mihai Perianu: La inceput, parerile au fost impartite. Fiind o noutate pentru piata din Romania, unii pescari au fost surprinsi sau dezamagiti de o asemenea initiativa. Cum sa ceri bani ca sa inveti pe cineva sa pescuiasca? Daca ne uitam, insa, la alte domenii ale pescuitului si la alte tari, vedem ca exista instructori calificati pentru aproape orice stil de pescuit, oameni care si-au facut o profesie din asta. In casting, aruncatori ca Terry Edmonds sau Mark Hutchinson dau lectii de multa vreme. Odata cu trecerea timpului, reactiile negative au fost tot mai putine si toti mai multi pescari au apelat la lectiile pe care le sustin. Feedback-ul este dat de fisele cu masuratorile pe care le facem in timpul antrenamentului. Nu am avut nicio lectie in care pescarul sa nu isi imbunatateasca tehnica de lansare. Un castig in distanta chiar si de 10m este o realizare buna, din punctul meu de vedere, daca este obtinut in doar cateva ore. Mie personal, ca sa castig 10 metri mi-au trebuit multe zile de antrenament. Lectiile pot fi utile multor pescari si imi face placere sa-i ajut.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish