Mike Willmott despre monturi

Data: 03 aprilie 2014 0 comentarii

LUNGIMEA FORFACULUI

 

Mike Willmott e cunoscut in special pentru nadele sale exceptionale, produse de firma sa, Essential Baits, si pentru capturile spectaculoase. Gardner Tackle a realizat, insa, un interviu foarte interesant despre monturi si accesorii pentru monturi, pe care il puteti citi in CarpOnline.

 

Cat de multa atentie acorzi mecanicii monturii, de exemplu firului de par si separatiei dintre carlig si momeala?

Mike Willmott: Imi reglez monturile cu meticulozitate si sunt foarte atent la toate aspectele de finete de care depinde mecanica monturii in ansamblu. Uneori, mai ales cand se hraneste intens, crapul lasa prudenta la o parte si micile detalii de la nivelul monturii s-ar putea sa nu conteze prea mult. De multe ori, insa, pestele e foarte prudent si exact micile detalii sunt cele care fac diferenta intre a prinde sau nu.

Mike_Willmott_despre_monturi_3

Sugestia mea pentru orice pescar este sa aiba grija de fiecare data ca montura sa fie corecta, dupa care se poate concentra pe localizarea pestelui si pe o strategie de nadire cu o nada buna.

Cat de lungi sunt forfacurile pe care le folosesti? Dai vreodata cu forfacuri foarte lungi, de exemplu forfacuri de 30cm sau mai lungi? Si de ce? Sau de ce nu?

Mike_Willmott_despre_monturi_8

Mike Willmott: De regula, nu-mi plac forfacurile lungi (evident, in afara de cazurile in care dau la zig rig). Cu cat carligul e mai departe de plumb, cu atat are o libertate de miscare mai mare, ceea ce da pestelui mai multe sanse de a sesiza ca e ceva in neregula cu momeala sau cu forfacul. Pestele poate sa simta o anumita rezistenta inainte ca forfacul sa se intinda complet, ca atare va avea timp sa scuipe carligul inainte sa se intepe in greutatea plumbului. In pescuitul la zig rig, desi forfacul e foarte lung, exista o anumita tensiune in fir, intre carlig si plumb, asa ca problema nu se pune la fel. Folosesc forfacuri mai lungi de 30cm doar daca pescuiesc pe un substrat acoperit cu vegetatie sau mal foarte moale si adanc. In cazul asta, dau cu un forfac care sa fie cu cativa centimetri mai lung decat stratul de vegetatie sau de mal, iar momeala e un boilies critic echilibrat, care se scufunda lent si se aseaza corect pe substrat, adica nu se ingroapa.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma