Noutati Sticky Baits

Data: 28 februarie 2019 1 comentariu

TILAPIA FISHMEAL

 

Interviu cu Calin Visoianu, proprietarul firmei Doctor Fishing, importator exclusiv al nadelor Sticky Baits in Romania.

 

CarpOnline: Ce produse noi pregateste Sticky Baits pentru 2019?

Calin Visoianu: Preocuparea noastra este sa putem furniza celor care isi ruleaza singuri boiliesuri toate ingredientele care le sunt necesare. Prin urmare, Doctor Fishing isi completeaza in fiecare an gama de ingrediente Sticky Baits tinand cont de solicitarile producatorilor de boilies din Romania. In paralel, suntem atenti la toate ingredientele noi care apar in acest domeniu, atat in piata europeana, cat si pe piata Marii Britanii. Ne straduim sa le asiguram clientilor nostrii accesul rapid la aceste produse, care de multe ori ofera solutii pentru a produce boiliesuri superioare. Anul acesta, de exemplu, avem cateva produse cu totul noi in piata de ingrediente, cum ar fi faina de peste solubila din Tilapia sau potentiatorul de gust Super Attract B10. Totodata, in oferta noastra sunt acum prezente betaina naturala Betafin S1, uleiul picant Cap Oil, Fish Sauce si semintele de Chia, pe care producatorii de boilies le-au folosit cu succes in decursul anilor si, ca atare, ni le-au cerut.

Noutati_Sticky_Baits_2019_3

CarpOnline: Ce interes prezinta pentru pescari cele doua produse noi pe care le-ai anuntat?

Calin Visoianu: Faina de peste solubila din Tilapia este o faina de peste care face parte din categoria Super-Premium, avand un grad de solubilitate de 100%. Provine din Thailanda si este fabricata prin procesul de hidrolizare a pestelui Tilapia, un peste de apa dulce, care traieste in Thailanda. Pestii sunt selectati ca faina sa capete un profil nutritional de exceptie. Producatorii de boilies cauta sa includa in retetele lor cat mai multe ingrediente hidrolizate. Se obtine un grad marit al solubilitatii si, ca urmare, o degajare mai rapida a elementelor de atractie din boilies in masa apei. Pe de alta parte hidroliza garanteaza, in cazul fainii de peste Tilapia, o eliberare adecvata a aminoacizilor liberi si a peptidelor bioactive ce actioneaza direct asupra unor mecanisme biologice cheie (imuno-modulator, antimicrobian). Pentru crapi, creste rezistenta la stres si agenti patogeni, ceea ce conduce la o mai buna sanatate a pestilor. Pe langa avantajele privind sanatatea pestelui, acesti compusi cu masa moleculara mica sunt usor de asimilat, traversand rapid membrana intestinului. Toate aceste beneficii sunt identificate rapid de crap datorita solubilitatii de 100%.

Noutati_Sticky_Baits_2019_2

In privinta dozajului, recomand maxim 5% pe kilogramul de mix. Ramane la alegerea si inspiratia fiecaruia daca foloseste faina de Tilapia in mix sau o dizolva in partea lichida. Personal, prefer sa o includ in mix. Tin sa atrag atentia asupra faptului ca, la fel ca si in cazul pudrei hidrolizate de Belachan de la Sticky Baits, un procent mai mare de 5% va genera o rulare anevoioasa a boiliesurilor. In contact cu un lichid, toate fainurile cu grad de solubilitate 100% se transforma intr-o crema lipicioasa. Faina de peste solubila din Tilapia este disponibila la pungi de 1kg cu protectie UV.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Nicolescu Mihai

2 martie 2021

Aș fi interesat să aflu dacă acest superattrac b10, își pierde din proprietăti în comb. cu alcoolul? Dar betaina??

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma