Noutati Sticky Baits

Data: 28 februarie 2019 0 comentarii

SUPER ATTRACT B10 & BETAFIN S1

 

In ceea ce priveste potentiatorul de gust Super Attract B10, este o substanta care „minte" creierul ca ai mancat cea mai gustoasa hrana din lume. Este un produs natural pe baza de drojdie inactiva, aminoacizi si gluten de grau. Actioneaza asemanator unui drog, alterand nivelurile de neurotransmitatori si dand o satisfactie falsa. La baza, este un aditiv alimentar obtinut prin fermentatie bacteriana, cu functie de potentiator de gust si apetit, foarte accesat in industria alimentara din Marea Britanie in ultimul timp. Folosit in retetele de boilies, Super Attract B10, la fel ca si ceilalti potentiatori de gust, este eficace indiferent de anotimp sau tipul retetei (fishmeal sau birdfood). Sticky Baits considera ca efectul de atractie generat de acest ingredient depaseste efectul monoglutamatului de sodiu sau keraminei HD, care fac parte dintre aceeasi categorie de aditivi. Puneti pe limba 1g din acest ingredient pentru a face cunostinta cu senzatia la nivelul papilelor gustative. In privinta dozajului, Sticky Baits recomanda 1-5% pe kilogramul de mix. As evita, insa, limitele extreme si as folosi 2% pe kilogramul de mix. Super Attract B10 este disponibil in flacoane de 100g.

Noutati_Sticky_Baits_2019_1

CarpOnline: Ai mentionat includerea betainei naturale in gama de ingrediente. Poti sa dai cateva detalii?

Calin Visoianu: Betaina naturala comercializata de Sticky Baits se numeste Betafin S1 si este fabricata de firma Danisco. Este considerata varful de gama al sortimentelor de betaina naturala. Betaina este o substanta naturala prezenta in toate organismele vii, dar in special la nevertebrate si in unele plante, cu precadere in sfecla. Probabil ca in Romania este cel mai cunoscut atractant din domeniul nadelor pentru crap, fiind utilizata de multi ani. In general betaina se prezinta in cele doua variante: betaina naturala si betaina HCL. Ceea ce deosebeste betaina naturala de varianta HCL este influenta pozitiva pronuntata asupra digestiei si masei musculare a pestelui. Totodata, fiind un ingredient natural pur, contine o mare cantitate de fibre si ajuta la regenerarea ficatului. Este o sursa bogata de Vitamina B si acid folic. Pe noi, pescarii, ne intereseaza faptul ca betaina naturala este un atractant utilizat de producatorii de boilies atat in compozitia mixurilor, cat si in cea a groundbait-urilor. Fiind un ingredient cu grad de solubilitate de 100%, betaina naturala poate fi introdusa in mix sau dizolvata in partea lichida a boiliesului intr-un dozaj de 20-30g pe kilogramul de mix. Personal, folosesc 20g dizolvate in partea lichida, spre deosebire de betaina HCL, pe care o folosesc in unele retete intr-o doza de 10g pe kilogramul de mix, impreuna cu celelalte fainuri. Betafin S1 este disponibila in flacoane de 100g.

Noutati_Sticky_Baits_2019_5

CarpOnline: Ce utilitate au cele doua lichide noi - sosul de peste si uleiul picant?

Calin Visoianu: Uleiul picant Cap Oil este ulei pur natural, fabricat din cod extra-rafinat, somon si capsaicina (chili). Este limpede, are culoare rosie si un miros  puternic si placut, care seamana cu mirosul uleiului de somon. Ca si in cazul uleiului de somon, Cap Oil ofera o cantitate mare de antioxidanti si acizi grasi esentiali (Omega-3, Omega-6), fiind o sursă de energie usor de digerat. Este un bun atractant pentru crapii care se deplaseaza in masa apei. In general, atractia uleiurilor de peste vizeaza crapii care circula aproape de suprafata apei, scopul pescarilor fiind de a-i determina sa coboare pe fundul apei, ca sa ajunga la boiliesurile de pe substrat. Un element important il constituie prezenta capsaicinei. Se recomanda folosirea uleiului picant in boiliesurile condimentate, dar poate fi utilizat cu succes in toate tipurile de boilies, pe tot parcursul anului, inclusiv  pe apa rece. Este la fel de eficient folosit ca aditiv pentru pasturi si pelete. Dozajul recomandat este de 7-20ml pe kilogramul de mix. Cap Oil este disponibil in flacoane de 500ml.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish