Sectorul B (1)

Data: 08 august 2014 0 comentarii

STANDUL PREFERAT

 

Lacul Varlaam este impartit in doua sectoare, care formeaza doua lacuri cu diferente notabile intre ele. Au aceeasi origine, acelasi profil si aceeasi apa, cu ani in urma erau unul si acelasi lac, nu exista digul care le separa acum, dar sectorul B a devenit mai greu abordabil datorita bradisului care acopera o mare parte a apei. Daca in sezonul rece bradisul se imputineaza si cade, in sezonul cald e o reala provocare sa-i faci fata. Nu multi pescari se aventureaza sa pescuiasca in el, desi s-au inregistrat crapi foarte mari pe sectorul B, recordul actual fiind de 21,2kg. Mai mult, opinia celor care cunosc bine lacul este ca sectorul B ar putea avea la fel de mult crap mare ca si sectorul A, dar pestele e mai greu de prins datorita bradisului. Exista insa pescari motivati care prefera sectorul B tocmai pentru dificultatea si misterul lui si care si-au perfectionat stilul pentru a fi cat mai eficienti. Trei dintre ei - Stefan Oancea, Gabriel Calin si Pompiliu Mihai - au raspuns unui set de intrebari pentru CarpOnline.

Sectorul_B_11

CarpOnline: Care e standul tau preferat pe sectorul B - si de ce? 

Stefan Oancea: In general, impart standurile preferate in doua categorii: standuri preferate pentru sansa de a inregistra capturi notabile si standuri preferate din punctul de vedere al configuratiei (structuri, adancimi, diversitate, dificultate). Pe sectorul B, inca nu am un stand preferat pentru capturi notabile pentru ca nu am pescuit decat o data, maxim de doua ori pe acelasi stand. Din punctul de vedere al configuratiei, standul care m-a inspirat cel mai mult este B1. Structurile care pot fi abordate sunt multiple: de la margini de bradis, ochiuri in bradis, margine de insula cu bordura de stuf si vegetatie moarta (toate astea fiind locuri cu adancimi mici in general, de 1-2 metri), mergand pana la pereti abrupti, rezultati in urma escavarilor pe malul din stanga, sau canalul de unde s-a dragat (locuri cu adancimi mai mari, de la 2-3 metri pana la peste 5 metri). Substratul este divers, atat malos cat si tare sau nisipos, chiar pietros. Sunt foarte multe locuri care pot produce capturi importante in functie de diversi factori, lucru care nu face decat sa imi creasca interesul pentru acest loc.

Sectorul_B_7

Gabriel Calin: Standul meu preferat pe sectorul B e B8, pentru ca aici bradisul ajunge pana la suprafata apei, in sezonul cald. E un stand dificil de abordat cand bradisul e la nivel maxim. Neputand folosi un motor la barca, iti ramane doar varianta de a da la vasle ca sa aluneci pe bradis, fiindca de luciu de apa nu prea poate fi vorba. Din cunostintele mele, nu s-a prins niciun crap in zona standului B8. Pestii care s-au prins acolo s-au prins pescuind in stanga, pe zona din fata standului B7. Singurele trasaturi pe B8 au fost doua rateuri, unul la mine si altul la Stefan Oancea, aproximativ de pe aceeasi zona. Standul are si apa mica, si apa mare, gasesti ochiuri curate in bradis undeva aproape de malul din fata, ar mai fi undeva o movila de pietris cu apa mica de 1,2 m, la vreo 70 de metri de mal, exista o bordura de stuf pe langa peninsula aceea din dreapta. Exista deci locuri care par atractive, dar nu au produs... Prefer acest stand pentru provocarea de a reusi sa prind un crap acolo, dupa acel peste scapat la prima partida facuta pe el, ca si pentru faptul ca e oarecum izolat de restul lacului si nu simti presiunea altor pescari.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma