Select Baits

Data: 02 ianuarie 2017 0 comentarii

INCEPUTURI SI INFLUENTE

 

La inceputul sezonului 2011, aparea pe piata Select Baits, o firma de nada care a jucat - si continua sa joace - un rol foarte interesant datorita unor produse de calitate si a unei strategii de promovare atipice. Se implinesc cinci ani de la debutul firmei, ocazie cu care CarpOnline a realizat un interviu cu proprietarul ei, Marian Oprea.

Select_Baits_3

CarpOnline: Cum a aparut Select Baits?

Marian Oprea: Select Baits este rezultatul mai multor ani de experimente cu diverse ingrediente in scopul de a-mi produce propriile mixuri de boilies. Totul a inceput in urma cu 13-14 ani, cand pescuitul crapului era inca intr-o faza tanara pe piata din Romania. Nu se gaseau prea usor mixuri de boilies, iar cele care se puteau procura din magazinele de articole de pescuit erau foarte scumpe. Mixurile unor firme ca Rod Hutchinson, Nutrabaits, Richworth sau Solar nu erau la indemana oricui. In schimb, aparusera timid fainuri specializate, extracte, aditivi lichizi si - cel mai important! - materiale scrise in presa de atunci care deschideau drumul celor care voiau sa experimenteze. Articolele autorilor englezi, publicate in revista Aventuri la pescuit in perioada 2003-2007, au fost extrem de importante pentru impulsul pe care l-au imprimat noii generatii de pescari.

Select_Baits_2

Dupa cativa ani in care mi-am facut propriile mixuri, am ajuns sa inteleg mecanismul constructiei unui mix. Am invatat ca nu tot ce era scump dadea neaparat si rezultate extraordinare. In acelasi timp, daca te zgarceai la anumite ingrediente, puteai strica intreaga reteta.  Usor, usor, mixurile mele au ajuns sa prinda la fel de bine ca Big Fish Mix de la Nutrabaits, Monster Crab de la Rod Hutchinson sau Red Herring de la Solar Baits - campionii incontestabili ai acelor ani. In cercul de pescari pe care il cunosteam,  erau patru, cinci oameni care isi faceau propriile mixuri si toti erau stransi in jurul lui Adriano Musaro, un pescar italian stabilit in Romania, care aducea cultura pescuitului la crap din Italia pescarilor romani.

Imi aduc aminte si acum prima partida in care boiliesurile mele cu faina de peste alb, faina de capelin, Robin Red, ulei de somon si aroma de GLM au prins de doua ori mai mult decat cele facute pe BFM. Bineinteles, multi factori au contat in desfasurarea partidei, dar s-a deschis o lume noua. Drumul deschis atunci a condus spre Select Baits.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma