Varlaam - intrebari si raspunsuri

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 04 februarie 2020 0 comentarii

ALOCAREA STANDURILOR

 

Cum se fac rezervarile? Care sunt criteriile in functie de care sunt alocate standurile?

Madalin Barnea: Sectorul A, inca de la deschidere, a fost un lac solicitat. In ultimii doi ani, a crescut foarte mult si numarul solicitarilor pe Sectorul B. In aceste conditii, ca sa poti rezerva un stand bun intr-o perioada buna, trebuie sa-ti faci rezervarile din timp. Sistemul de rezervari este urmatorul: in fiecare an, deschidem rezervarile in noiembrie. Este vorba de rezervarile pentru sezonul care urmeaza. Toate cererile se trimit pe email. In decembrie, procesam rezervarile, iar in ianuarie le definitivam. Mai bine de 50% dintre locurile disponibile pe ambele lacuri tind sa se ocupe in aceasta perioada. Celelalte locuri se pot ocupa pe parcursul sezonului. Ca pe orice lac, unele standuri sunt considerate mai bune decat altele, iar standurile care sunt cunoscute ca fiind cele mai productive sunt vizate de cei mai multi clienti. Se intampla frecvent sa primim multe solicitari pentru acelasi stand, in aceeasi perioada. Evident, standul poate fi alocat unui singur pescar. Pentru ceilalti, vom cauta alte standuri.  

Varlaam_QA_1

Am fost intrebati cum facem aceasta alocare a standurilor pentru care exista multe solicitari? Am stabilit cateva criterii in functie de care ne orientam. Unul dintre ele este criteriul fidelitatii, daca putem spune asa. Avem clienti vechi, care vin la noi de multi ani, pe care am ajuns sa-i cunoastem foarte bine si care au sustinut lacul. Intre un client vechi, constant, si un client nou, ocazional, putem da prioritate clientului vechi. Alt criteriu este durata rezervarii. Sa presupunem ca un client vrea un stand pentru doua zile, iar altul vrea acelasi stand pentru o saptamana. In general, vom da prioritate rezervarii mai lungi. Alt criteriu este numarul de rezervari. Din motive de ordin financiar pe care sper ca oricine le poate intelege, pot avea prioritate clientii cu mai multe rezervari fata de cei cu mai putine. Criteriile sunt orientative, niciunul nu este decisiv. 

Varlaam_QA_5

Bun, daca sunt un client nou, nu vechi, daca vreau una sau doua rezervari, nu zece, si daca pot sa stau doar doua zile, nu o saptamana, cum fac sa pescuiesc la Varlaam? Foarte simplu. Desi multe locuri se ocupa din vreme, raman si locuri bune care nu se ocupa imediat. Le recomandam tuturor clientilor sa aiba putina flexibilitate si sa ia in calcul si alte standuri decat celebrele A2, A4, A6 sau B8, B13, B14. Exista standuri excelente pe care multi le trec cu vederea. Pescarii se orienteaza dupa alti pescari - daca s-a prins bine pe un stand, vor si ei acel stand, desi pot fi si alte standuri la fel de bune. Randamentul standurilor nu e mereu acelasi. Exista o evolutie naturala a lacurilor si pestele poate cauta zone mai putin pescuite. De exemplu, anul trecut am avut clienti care au facut partide reusite pe B4, un stand bun, dar mai putin pescuit. Sau am constatat ca locuri consacrate nu mai sunt la fel de bune ca inainte. Lucrurile se schimba de la un an la altul ca urmare a presiunii pescarilor sau altor factori.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish