Bazinul 8

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 24 martie 2013 9 comentarii

BALIZE IN PLOAIE

 

A trecut insa mai bine de un an pana cand lucrurile s-au pus in miscare. Era de acum iunie si am ajuns la Periprava pe o furtuna apocaliptica. Ploua rar pe la noi, mi-a zis Sylvain ca introducere, n-a mai plouat de trei luni, dar si cand ploua... In ciuda ploii sau mai degraba de frica ei, ne-am miscat repede si in doua ore transferasem tot echipamentul de la debarcader pe lac, montasem lansetele si pescuiam. Ca sa castig timp, l-am rugat pe Sylvain sa iasa cu barca si sa-mi arunce doua, trei balize H pe locurile care dadusera rezultate. Spre uimirea mea, le-a aruncat la 50m de mal. Aici ai un loc bun, aici ai niste radacini pe fund, pe care e un pat de scoici unde vin crapii la masa, e ok, n-ai nevoie sa te duci mai departe.

Bazinul 8 foto 10

E prea simplu, mi-am zis in gand, dar am pus lansetele pe semnele lui Sylvain si m-am repezit sa ridic cortul. Incepuse sa ploua din nou. Peste noapte, am avut vreo trei trasaturi, una mai violenta ca alta. Crapii de Dunare dadeau sa ma traga in apa, desi n-aveau mai mult de 7-8kg. Ploaia s-a oprit inspre dimineata, un soare cald a uscat totul in cateva ore si am inceput sa fac cunostinta cu Bazinul 8.

Bazinul 8 foto 9

La origine, bazinul fusese o incinta piscicola monotona, fara alte variatii de adancime in afara de un canal perimetral si unul central. Un timp ramasese complet pe uscat, apoi fusese umplut cu apa si repopulat cu crap de Dunare. Malurile se umplusera de vegetatie, dand lacului un aspect matur si salbatic. Canalul central era marcat de cortine de stuf pe ambele laturi, ca un culoar. Cortinele trebuie sa fi fost compacte, dar aparusera gauri in ele, prin care puteai sa intri cu barca in cealalta jumatate a lacului. Radacinile stufului erau colonizate de scoici Dreissena, pestele rodea aceste scoici si culca la pamant plantele, gaurind incetul cu incetul peretii de stuf. Dincolo de ceea ce se vedea la suprafata apei, gaseai radacini de stuf pline de scoici pe zone cu apa aparent libera. In dril, cand pestele trecea peste zonele astea, firul ti se taia instantaneu, dar invatai unde sunt, le marcai si le puteai ocoli.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

9 comentarii Adauga comentariu

Adrian Alexandru

17 martie 2015

Azi am aflat ca acest loc minunat nu mai este accesibil pescarilor. Stiti vreo alternativa la acest lac?

Romulus

22 noiembrie 2014

Prin dumneavoastra cer scuze domnului Sylvain,poate am fost un pic rautacios.DAR.....ce sa faci... asta este.Multa sanatate, multe emisiuni si fire intinse.Astept noi episoade Catch&Release.Inca odata Periprava, bazin 8,mirific,raiul pe pamant

Vlad Pavlovici

31 octombrie 2014

Romulus, daca te referi la Sylvain Remetter, e un pescar francez foarte bun, stabilit in Romania de ceva timp. Locurile mirifice pe care le-am filmat la Periprava n-ar fi existat fara el. Contributia lui Sylvain la crearea lacurilor de crap si de stiuca de la Perprava e enorma si doar cine a fost acolo poate s-o aprecieze la justa ei valoare. Sylvain e un model de administrator competent si implicat si am toata aprecierea pentru ce a facut la Periprava.

Romulus

30 octombrie 2014

Urmaresc emisiunile pvtv.Azi am vazut pt a-4-oara fi;mul dumneavoastra.Nu am cuvinte pentru aceste locuri mirifice.Despre partida de pescuit ,ce sa zic ,Fantastic,nu am cuvinte.Cred ca eu trebuie sa ma mai nasc inca odata pentru a putea vedea eceste locuri.O mica suparare totusi.Nenea din franta,belgia sau de unde o fi el sa ne lase,sa se duca in delta lui pe asta sa ne-o lase noua pentru ca este a noasta

adrian

18 martie 2014

as avea si eu nevoie de niste nr de tel sau ceva adresa cum se ajunge la periprava pe bazinul 8. va rog frumos . va multumesc anticipat

Sorynel

30 aprilie 2013

Suuuuuper capturi ! Asa DA partida de pescuit ! BRAVO !

Daniel Tinte

28 aprilie 2013

Adevarat in totalitate ce zici. Un factor ft. Important zic eu este si distanta-nu este la indemana tutror. Trebuie sa faci eforturi sa ajungi acilo si asta intr-un fel tine apa asta deosebita departe de multi neaveniti. Nu vreau sa fiu rautacios dar am vazut multe ape \"distruse\" de pseudopescari.
In august, ft. Interesant dar am avut trasaturi doar incepand de la lasarea serii. Am inteles ca deja in septembrie trasaturile au fost si in cursul zilei. Eu am pus pe seama temperaturilor ridicate, uneori de aprox.40 grade, asa ca probabil mult mai interesanta ar fi perioada iunie si septembrie. Recordul pare a fi capturat in iunie 2012!
Asta ii spuneam si eu lui Sylvain-in ritmul de crestere si protectie a pestilor in 5 ani (poate gresesc) poate avea si exemplare de peste 30 kg!! Oricum, seara tenii faceau spectacol. Prima data am crezut ca a sarit un om in apa. Abia ulterior am realizat cine facea zgomotele respective. Oricum impresionant cel din poza. Si cred ca sunt si mai mari.

Vlad Pavlovici

27 aprilie 2013

Lacul e iesit din comun, in comparatie cu toate lacurile pe care am pescuit . E o apa salbatica, nu e carpodrom, are si densitate de peste (cu o medie ridicata), si peste mare. Poti pescui in multe feluri pe el, in functie de ce vrei sa prinzi. Iar daca ritmul de crestere al pestelui se mentine, poate da crapi de 25kg in scurt timp.

Daniel Tinte

27 aprilie 2013

Adevarata apa. Am pescuit in august 2012 exact de pe pontonul unde ai pescuit ultima data si capturile au fost impresionante. Merita tot efortul sa pescuiesti acolo. 2 peste 20 kg, un ten de 17 si multi peste 10 kg. Si totul cu cate 1 kg de boilesuri si 5 kg de porumb fiert/zi.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma