Caldarusani

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 24 martie 2013 1 comentariu

RECOMANDARI

 

Trebuie sa nadesti insa acolo unde sta pestele. Nada aruncata gresit nu are niciun efect. Nadirea substantiala in timpul partidei e si ea o solutie, daca faci partide lungi si pestele se hraneste bine. Am testat pe Caldarusani tot felul de nadiri - cea mai buna e nadirea punctuala, pe locul fierbinte, urmata de nadirea in linie, de-a lungul plaurului. Cea mai ineficienta e nadirea extinsa, o mare parte a nadei iesind din zona de interes a pestelui.

Caldarusani 5

Nada ocupa abia locul al treilea in ordinea importantei. Pentru crap mare, principala nada sunt boiliesurile, pentru ca sunt selective. Rareori dau cu boiliesuri mici, doar cand pestele e apatic. De regula, nadesc si pescuiesc cu bile de 20-24mm. Pestele raspunde bine la boiliesuri pe baza de fainuri de carne, peste si crustacee, mai putin la birdfood-uri, care atrag ciortanul. Exemple de boiliesuri cu care am prins foarte bine: Meteor, Shellfish B5, BioRed, Source, Belachan, Meat & Fish. Ca supliment la boiliesuri, merg bine si peletele de cambula. In materie de boiliesuri de carlig, bile simple, identice cu cele date ca nada, si eventual pop-up-uri pe mix de boilies, rulate cu granule de pluta. Cu pop-up-uri fluo, n-am prins crap mare pe Caldarusani, pana acum. Pestele vrea mancare serioasa, nu pacaleli.

Caldarusani 16

Am lasat la urma echipamentul, desi fara un echipament bine calibrat o sa pierzi mai mult peste decat o sa prinzi. Pe locurile cu agatatura, e un pescuit hit & hold, plantat si blocat. Ca sa poti ajunge la structuri aflate la 150-250m distanta, de pilda sa pui o montura intr-un golf de plaur, care nici nu se vede cand te uiti de pe mal, e necesar sa plantezi. Dupa trasatura, pestele trebuie tinut pe loc si tras afara. N-are voie sa ia niciun metru de fir. Daca se ingroapa sub plaur, il pierzi. Ca atare, ai nevoie de un echipament robust, cu lansete tari si bine ancorate pe picheti sau pe rod-pod, mulinete rolide, linie principala groasa, fir de forfac de minim 25lb si plumbi de la 140g in sus. Monturile culisante sau cu plumbi in-line sunt improprii, cea mai sigura e montura cu plumb pierdut. Treptat, toate astea iti devin o a doua natura si experienta Caldarusaniului iti va fi utila si pe alte lacuri.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Petrică

30 iulie 2017

Multumim pentru sfaturi!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma