Horgesti

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 24 mai 2013 3 comentarii

NADIREA EXTINSA

 

La prima partida, am fost prevenit ca lacul e dificil, crapii mari raspund greu si multi pescari au plecat de la Horgesti fara capturile pe care le asteptau. N-am inteles de ce. Parea un lac simplu. Uitandu-ma la terenul de fotbal din fata mea, fara pic de agatatura, nu vedeam alta dificultate decat gasirea pestelui. Stiam, insa, din experienta altor lacuri de acest tip ca, acolo unde nu exista structuri care sa tina peste, poate fi o solutie sa le creezi din nada. Strategia de nadire e un element esential, intr-o masura mult mai mare decat nada. Poti sa prinzi pestele cu multe nade, dar nu cu multe strategii de nadire. Asa ca am facut o nadire extinsa si am inceput sa astept.

Horgesti 10

Partida aceea a fixat cateva repere pe care partidele urmatoare le-au confirmat, atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald. Nadirea extinsa a fost unul dintre ele. Metoda presupune sa nadesti un perimetru larg, cu mult mai mare decat un simplu "pat de nada". Paturile de nada sunt restranse, aici vorbim de o nadire pe o suprafata care ajunge la 100x50m sau mai mult. Ies cu barca pe apa, arunc mai multe balize H ca reper, delimitand precis zona pe care voi nadi, trag cateva linii paralele de nada pe toata lungimea acestei zone, ca sa imprastii nada cat mai egal, apoi scot o parte dintre balizele H si adaug una sau doua balize luminoase Atropa, care vor ramane pe vad permanent. In acest perimetru, incep prin a da 5-10kg de boilies in prima zi, apoi jumatate din cantitatea asta in a doua zi si poate si a treia zi, in functie de felul in care raspunde pestele. Monturile vor fi plasate atat in zona nadita, cat si in marginea ei (din margine am cules nu o data crapii cei mai mari), cu o "farfurie" de 20-30 de bile deasupra.

Horgesti 3

Avantajul nadirii extinse la Horgesti este ca intercepteaza mult peste fara sa-l sature. Odata intrati in perimetrul nadit, crapii vor da peste o bila aici si alta acolo (nadirea are sens doar cu boiliesuri si pelete mari) si, daca nada le place, vor fi tentati sa caute mai departe. Singurul loc in care gasesc o portie de boilies mai substantiala e farfuria de nada, pe care ii asteapta montura. Nadirea extinsa e facuta pe mijlocul apei. Intamplator sau nu, la Horgesti am prins crap mare doar la distanta, desi am pus lansete si mai aproape de mal.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Dan

22 noiembrie 2013

Super, o sa merg si eu in 2014 la lacul asta sa vad ce e cu el .. din poze m-am convins.. FIR INTINS !

Ioan Buda

24 iunie 2013

pt.Domnu Vlad Pavlovici daca are o adresa de mail asi dori sa intreb ceva personal in privinta pescuitului referitor la mulinete daca este posibil , ioanbuda1969@yaho.com adresa mea de mail
referidor la carlige
si lansete
Va multumesc

Nicu

26 mai 2013

Acesi problema cu vantul este si in balta de la Branistea Jud. Galati lacul avand structuri putine si fiind plat, pestele se ia dupa vant. Am avut o partida cand vantul a batut din fata si am prins bine. Cand au fost niste prieteni vantul batea spre celalat mal si nu au prins decat 5 kg de ciortan mic.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish