Sanpaul

Data: 12 decembrie 2014 9 comentarii

TOPOGRAFIE

 

Ambele maluri de pe care se poate pescui prezinta avantaje si dezavantaje. Malul dinspre sosea este un dig construit recent in urma reamenajarii lacului. Latimea digului il face putin zgarcit din punct de vedere al camparii, locul de cort nu e foarte mare, dar standurile sunt bine delimitate de perdelele de stuf care au crescut in timp. Cu toata monotonia specifica unui dig, mie mi se pare malul cel mai prolific. In schimb malul de vis-à-vis, asezat sub un deal, este mult mai cochet din punct de vedere al standurilor, are locuri de pescuit cu un spatiu mult mai generos. Imi aduc aminte cu nostalgie de primul contact cu lacul, in iunie 2013, cand calcam cu grija in stand de teama sa nu strivesc covorul frumos de iarba. Am si amintirea branduselor de toamna din standul de pe capatul lacului, pe care le-am ocolit cu grija pe parcursul unei intregi partide de pescuit.   

Sanpaul_2

Lacul este balizat si ingradit in totalitate. Balizele care delimiteaza standurile sunt amplasate la peste 130m si pun la grea incercare echipamentul in cazul in care alegi sa faci un pescuit la distanta. Este permis doar pescuitul de pe mal, din aruncare, este interzis pescuitul din barca sau cu ajutorul unui navomodel. Conformatia lacului se poate mula pe stilul de pescuit al fiecaruia. Desi la prima vedere te astepti ca un fost bazin piscicol sa aiba un relief subacvatic plat, fara structuri, eventual cu putin mal, lacul de la Sanpaul te surprinde. Probabil datorita ramasitelor de roca sarata, substratul nu este liniar, este plin de platouri si mici canale, adevarate autostrazi si depozite de hrana pentru crapi.

Sanpaul_8

Zona din fata a lacului are pe ambele parti doua mici golfuri inconjurate de o perdea generoasa de stuf. Golfurile sunt unite de un canal de scurgere al apei, specific unei ferme piscicole. Este zona in care se gasesc atat apa cea mai adanca din lac, cat si platouri tari situate de-a lungul perdelei de stuf. O zona interesanta ca topografie, dar pe care crapii s-au dovedit surprinzator de mofturosi. Lacul continua apoi in prima treime cu o suprafata larga, in care cu greu poti ajunge din lansare spre jumatatea lacului. E o zona preferata de amatorii de casting, o zona care iti solicita la maxim echipamentul si care se preteaza la pescuitul cu fire subtiri, terenul fiind unul curat. La prima vedere, nu gasesti nimic special pe substrat, dar sariturile de crap in mijlocul lacului, constante pe tot parcursul zilei, te conving ca ai in fata o zona fierbinte, atat ca greu de exploatat, datorita distantei.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

9 comentarii Adauga comentariu

Marius

20 iulie 2015

Buna Alin si felicitari pentru articol, pe la jumatatea lunii august vreau sa fac o partida de 3 zile la Sanpaul, ce stand imi recomanzi?

Adrian Codreanu

31 ianuarie 2015

frumos articol. felicitari!

Nelutu Sandu - Sibiu

21 ianuarie 2015

Iti multumesc Alin pentru articol precum si pentru detaliile referitoare la geografia lacului.
Iti multumesc, deasemenea, si pentru amabilitatea de a discuta (telefonic) despre viitoarea mea partida de pescuit pe Sanpaul si pentru sfaturile si sugestiile oferite.
Iti doresc un an bun, cu sanatate si, de ce nu, sper sa ne vedem pe balta si sa ne cunoastem personal.

Alin

19 decembrie 2014

Lacul s-a dovedit pana acum imprevizibil de la un sezon la altul, anul asta a mers foarte bine coada baltii de pe partea cu digul, daca doar la vara vrei sa faci o partida pe Sanpaul eu zic sa mai urmaresti pana atunci topicurile despre lac. Experienta de pana acum a dovedit ca nu se pot face prognoze in aceasta privinta.

Vlad

14 decembrie 2014

pai si ce standuri au mers mai bn sezonul acesta????
Eu vara vreau sa merg aici.

Alin

14 decembrie 2014

Pe standul 18 cea mai prolifica zona este cea din dreptul plaurelui, mai bine zis ce a ramas din plaur dupa ce l-au devorat hoardele de cteno, distanta nu e mare, undeva intre 40-50 m, am mai avut prezentari destul de numeroase si undeva intre plaur si marginea stufului, dar tot asa, undeva pe la 70 m. Cam astea au fost zonele cele mai prolifice. Interesant e ca in primul sezon standul a fost extrem de prolific, acum in ultimul sezon a mers destul de prost acest stand, e drept ca nu a prea fost pescuit.

Vlad

14 decembrie 2014

La ce distanta ai pescuit ????? Pe standul 18 ??
Ma intereseaza la ce distanta trebuie sa fie patul de nada , multumesc .

Alin

12 decembrie 2014

Multumesc! O sa imi faca placere sa ne intersectam pe Sanpaul. Tinem legatura!

Doru R

12 decembrie 2014

Felicitari Aline. Poate ne vedem la anul la o partida pe Sanpaul.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma