Sanpaul

Data: 12 decembrie 2014 9 comentarii

CAPTURI

 

La jumatatea lacului, substratul se schimba. Cotoare vechi de stuf taiat te obliga sa te adaptezi unui pescuit in agatatura. Zona cea mai interesanta de aici e formata dintr-o peninsula de stuf, care devine accesibila pescuitului de pe unul din maluri (malul opus soselei), datorita distantei mai mici, iar de pe celalalt mal (malul cu soseaua si digul) arata atat de bine, presarata cu mici golfuri, incat nu poti sa nu incerci sa-ti arunci lansetele cat mai aproape de ea. Adancimea apei este constanta, in jur de 1,7-1,8m. Este o zona prolifica, dar incomoda, datorita agataturii. Unele locuri, cum ar fi standul 18, au fost botezate Periprava de Sanpaul, datorita izolarii si dificultatii in a pescui aici.

Sanpaul_1

Pe ultima treime a lacului, situata in coada, adancimea apei urca foarte usor fata de centrul baltii. Pescuitul este accesibil doar de pe un mal. Peninsula de stuf si malul inaccesibil pescuitului de pe partea de vis-a-vis creeaza un loc de refugiu generos, un adevarat rezervor de capturi si surprize pentru cei ce aleg sa pescuiasca in aceasta parte. Substratul inca prezinta pe unele zone agataturi formate din cotoare de stuf, dar nu sunt atat de pronuntate ca in a doua treime a lacului. Este o zona care a devenit extrem de prolifica si pescuita in ultimul sezon, dupa ce fusese ocolita de pescari pana atunci. Din punctul meu de vedere, aceasta zona ar trebui sa ofere surprize placute in ceea ce priveste trofeele din sezonul de primavara.

Sanpaul_7

Lacul de la Sanpaul are doua sezoane de la deschidere, timp in care a dat multi crapi frumosi. E un lac interesant atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ. A fost populat la inceput cu crapi mari "scosi la pensie" din ciclul de productie al fermei, crapi care au fost stocati din timp de administratia fermei pentru pescuitul  sportiv. Pe langa acesti crapi mari de productie proprie, lacul a avut parte ulterior de o noua populare, de data asta cu crapi importati din Ungaria, o serie de pesti care au facut parte dintr-un lot de reproducatori in tara vecina. Toate popularile au fost facute si continua sa fie facute din surse proprii, avand grija sa nu coboare media crapilor din lac, medie pe care o apreciez la 9-10 kg. Cel mai mare crap din lac inregistrat pana acum a atins recent pragul de 20kg si se prind frecvent exemplare de crapi-oglinda si comuni care trec de 15kg. Un aspect important este ca greutatea crapilor creste constant, acelasi exemplar prins de la o partida la alta are cate un plus de cateva sute de grame, semn ca pestilor le merge bine pe Sanpaul.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

9 comentarii Adauga comentariu

Marius

20 iulie 2015

Buna Alin si felicitari pentru articol, pe la jumatatea lunii august vreau sa fac o partida de 3 zile la Sanpaul, ce stand imi recomanzi?

Adrian Codreanu

31 ianuarie 2015

frumos articol. felicitari!

Nelutu Sandu - Sibiu

21 ianuarie 2015

Iti multumesc Alin pentru articol precum si pentru detaliile referitoare la geografia lacului.
Iti multumesc, deasemenea, si pentru amabilitatea de a discuta (telefonic) despre viitoarea mea partida de pescuit pe Sanpaul si pentru sfaturile si sugestiile oferite.
Iti doresc un an bun, cu sanatate si, de ce nu, sper sa ne vedem pe balta si sa ne cunoastem personal.

Alin

19 decembrie 2014

Lacul s-a dovedit pana acum imprevizibil de la un sezon la altul, anul asta a mers foarte bine coada baltii de pe partea cu digul, daca doar la vara vrei sa faci o partida pe Sanpaul eu zic sa mai urmaresti pana atunci topicurile despre lac. Experienta de pana acum a dovedit ca nu se pot face prognoze in aceasta privinta.

Vlad

14 decembrie 2014

pai si ce standuri au mers mai bn sezonul acesta????
Eu vara vreau sa merg aici.

Alin

14 decembrie 2014

Pe standul 18 cea mai prolifica zona este cea din dreptul plaurelui, mai bine zis ce a ramas din plaur dupa ce l-au devorat hoardele de cteno, distanta nu e mare, undeva intre 40-50 m, am mai avut prezentari destul de numeroase si undeva intre plaur si marginea stufului, dar tot asa, undeva pe la 70 m. Cam astea au fost zonele cele mai prolifice. Interesant e ca in primul sezon standul a fost extrem de prolific, acum in ultimul sezon a mers destul de prost acest stand, e drept ca nu a prea fost pescuit.

Vlad

14 decembrie 2014

La ce distanta ai pescuit ????? Pe standul 18 ??
Ma intereseaza la ce distanta trebuie sa fie patul de nada , multumesc .

Alin

12 decembrie 2014

Multumesc! O sa imi faca placere sa ne intersectam pe Sanpaul. Tinem legatura!

Doru R

12 decembrie 2014

Felicitari Aline. Poate ne vedem la anul la o partida pe Sanpaul.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma