Sarulesti

Data: 29 ianuarie 2014 7 comentarii

NADA

 

Cea mai productiva nada pentru crap raman boiliesurile. Nadirea cu seminte sau cu pelete iti aduce un sir nenumarat de teni si platici de dimensiuni apreciabile, cu care n-ai ce face. Partidele cele mai productive le-am avut cand am nadit extins, pe o arie cat mai mare, nadind apoi 1-2kg de boilies pe fiecare montura. Din punctul meu de vedere, pe Sarulesti nu exista nadire in exces. Cel mai mare crap pe care l-am prins aici a venit intr-o dimineata, dupa o noapte de ploaie si vant, dupa ce nadiseam cu o seara in urma cu 6-7kg de boilies pe o suprafata de patru metri patrati, in cadrul unei zone mult mai largi, nadite extins. Nadirea extinsa iti da posibilitatea de a intercepta mai mult peste. In functie de structurile pe care le ai de acoperit, zona pe care o nadesti se poate intinde pana la 150 de metri. Se pot folosi tot felul de desene de nadire, important e sa acoperi o zona cat mai mare cu nada si sa poti tine pestele cat mai mult pe loc.

PA_Sarulesti 13

Avand in vedere ca e un pescuit de asteptare, boiliesurile folosite trebuie sa fie tari, cu destul de putine elemente solubile in ele - boiliesuri care sa reziste in apa doua, trei zile. Astfel, nada va ramane cat mai mult timp in asteptarea crapilor si, implicit, reduci consumul de nada. Reducerea consumului de nada ramane, totusi, un factor relativ, pentru ca pescuitul pe Sarulesti implica - pentru mine, cel putin - multa nada. Tinand cont ca am de nadit o zona larga, operatiune care trebuie repetata la fiecare cateva zile, dupa care va trebui sa nadesc si zonele in care am amplasat monturile, consumul de nada nu are cum sa fie mic. In functie de cat de mult crap prind, pot sa dau pana la 60-70kg de boilies intr-o saptamana.

PA_Sarulesti 7

Din fericire, crapii de pe Sarulesti nu sunt pretentiosi in ceea ce priveste boiliesurile. Din experienta mea de pana acum, am constatat ca se dau in vant dupa boiliesurile cu un continut mare de faina de peste si Robin Red. Luand in calcul genul de nadire pe care il aplic si cantitatea mare de nada pe care o folosesc, am incercat sa reduc costul boiliesurilor, renuntand sa mai pun aroma si reducand cantitatea de lichid nutritiv la minim. In schimb, folosesc uleiuri esentiale. Cele mai productive pe care le-am folosit sunt uleiul de scortisoara si uleiul de cuisoare. Foarte eficient s-a dovedit si uleiul esential de usturoi, atat ca atrage si platicile trecute de 2kg care isi fac veacul in lac.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

7 comentarii Adauga comentariu

Valentin

22 ianuarie 2017

Paul a surprins foarte bine Sarulestiul cu splendoarea, farmecul si imprevizibilitatea salbaticiei caracteristica doar lui, acestui lac superb.
Pentru ca pescuiesc doar de placere pe acest lac, insa o fac de cateva ori pe anin partide de o saptamana, cred si pot confirma ca fiecare sectiune a articolului este foarte utila oricui va incerca sa prinda crap mare pe Sarulesti unde adevarata provocare nu este sa prinzi peste ci sa-i prinzi pe aceeia pentru care ai venit tocmai aici la pescuit...
Felicitari pentru articol si nu doresc decat ca acest lac sa ramana la fel pentru vecie, salbatic si frumos!

Sorin

11 octombrie 2016

Felicitari pt asa articol, pt mine care peste cateva zile am un mic concurs pe Sarulesti , fiind prima data cand pescuiesc aici, acest articol m-am ajutat foarte mult sa inteleg mult mai bine cum trebuie sa abordez acesta partida!

Florin

14 mai 2014

Un articol foarte bun.Felicitari pentru capturi!

Vlad Pavlovici

25 februarie 2014

Din cate stiu, fotografiile lui Paul sunt facute cu un Nikon D90.

Cristi

24 februarie 2014

Foarte interesant articolul. Imi puteti spune ce aparat foto folositi de rezulta astfel de poze minunate? Stiu ca multi intreaba mai mult de monturi, echipament dar si acest obiect(aparatul de fotografiat) are un rol important pentru a imortaliza momentele de neuitat din timpul unei partide.

Matei

30 ianuarie 2014

Superb articolul

alin

29 ianuarie 2014

Felicitari pentru articol.
Foarte reusit si incitant. Anul asta sper sa ajung si eu sa pescuiesc pe aceasta extrem de interesanta locatie.
Felicitari inca o data.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma