Sarulesti

Data: 29 ianuarie 2014 7 comentarii

MONTURILE

 

Din cauza agataturilor prezente pe majoritatea zonelor, montura cu plumb pierdut este cea mai buna solutie. Plumbul trebuie sa aiba minim 180g pentru a face fata curentilor subacvatici produsi de valurile puternice si distantei la care se pescuieste. Pierderea plumbului pe trasatura ajuta foarte mult la scoaterea pestelui, in special daca mergi cu barca pana deasupra lui, imediat dupa trasatura. Forfacul trebuie sa fie de cel putin 35lb, firele de forfac pe care le folosesc cel mai des fiind Kryston Quicksilver, PB Mussel Two Tone si Solar Unleaded de 40lb. Sarulesti mi-a intarit parerea ca nu conteaza grosimea forfacului in pescuitul pestilor mari, lucru confirmat si pe alte lacuri, pe care am avut partide productive cu forfacuri de 40lb si carlige numarul 1, la care puteam prinde si crapi de 5-8kg.

PA_Sarulesti 1

Pentru pescuitul in agatatura, folosesc carlige de marimea 1 si 2, groase in carne si cu spin cat mai mare. Preferatele mele sunt Solar 101, Prologic C4 si noile carlige ACE XCS. Toate trei au o forma destul de asemanatoare, iar faptul ca pot fi folosite intr-o multitudine de monturi e un factor cheie, daca nu vrei sa ai foarte multe carlige in trusa. Spinul mare si grosimea carligului sunt utile pentru a tine pestele in carlig, pana ajungi cu barca deasupra lui. De obicei, carligele mari sunt mai putin ascutite decat cele mici, lucru pe care il pot corecta usor printr-o ascutire suplimentara. Un carlig foarte gros in carne nici nu provoaca rani pestelui, neputand sa-i sfasie gura.

PA_Sarulesti 8

In concluzie, fiecare loc de pe Sarulesti e diferit, cu structuri, adancimi si deschideri de apa diferite. Crapii nu coopereaza intotdeauna si isi schimba comportamentul de la o partida la alta. Un loc productiv poate fi mort peste o saptamana, iar unul caruia nu i-ai fi dat atentie devine un loc fierbinte. Daca vreti o provocare, un lac greu de abordat, un lac cu toane, care te obliga permanent sa gandesti si sa te adaptezi, un lac care implica o lupta constanta atat cu pestele, cat si cu natura, sub toate formele ei, un lac care sa te obsedeze si care sa te faca sa urli de bucurie cand pui pe saltea un peste mare, mergeti pe Sarulesti.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

7 comentarii Adauga comentariu

Valentin

22 ianuarie 2017

Paul a surprins foarte bine Sarulestiul cu splendoarea, farmecul si imprevizibilitatea salbaticiei caracteristica doar lui, acestui lac superb.
Pentru ca pescuiesc doar de placere pe acest lac, insa o fac de cateva ori pe anin partide de o saptamana, cred si pot confirma ca fiecare sectiune a articolului este foarte utila oricui va incerca sa prinda crap mare pe Sarulesti unde adevarata provocare nu este sa prinzi peste ci sa-i prinzi pe aceeia pentru care ai venit tocmai aici la pescuit...
Felicitari pentru articol si nu doresc decat ca acest lac sa ramana la fel pentru vecie, salbatic si frumos!

Sorin

11 octombrie 2016

Felicitari pt asa articol, pt mine care peste cateva zile am un mic concurs pe Sarulesti , fiind prima data cand pescuiesc aici, acest articol m-am ajutat foarte mult sa inteleg mult mai bine cum trebuie sa abordez acesta partida!

Florin

14 mai 2014

Un articol foarte bun.Felicitari pentru capturi!

Vlad Pavlovici

25 februarie 2014

Din cate stiu, fotografiile lui Paul sunt facute cu un Nikon D90.

Cristi

24 februarie 2014

Foarte interesant articolul. Imi puteti spune ce aparat foto folositi de rezulta astfel de poze minunate? Stiu ca multi intreaba mai mult de monturi, echipament dar si acest obiect(aparatul de fotografiat) are un rol important pentru a imortaliza momentele de neuitat din timpul unei partide.

Matei

30 ianuarie 2014

Superb articolul

alin

29 ianuarie 2014

Felicitari pentru articol.
Foarte reusit si incitant. Anul asta sper sa ajung si eu sa pescuiesc pe aceasta extrem de interesanta locatie.
Felicitari inca o data.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma