Sectorul B

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 05 decembrie 2018 6 comentarii

MALUL DE VEST

 

In 2016, cautand un loc linistit si pictural pe care sa filmez, am ales un stand de pe malul de vest. In fata standului, aveam insula impadurita cu salcami, principala insula a lacului, iar traseul soarelui trecea prin spatele meu in cea mai mare parte a zilei. La apus, in "ora de aur", cum numesc fotografii momentul in care lumina devine moale si aurie, soarele era proiectat pe stand ca un reflector. N-a trecut mult si mi-am dat seama ca, dincolo de peisajele de carte postala cu padurea de salcami infloriti de pe insula, zona mai avea un element special: dadea un randament mai bun decat restul lacului. Majoritatea trasaturilor veneau dinspre stanga, iar insula functiona ca o ruta de patrulare. Lanseta din stanga, din marginea insulei, pleca prima. La ultima lanseta din dreapta, pestele ajungea doar daca restul lansetelor erau scoase.

Recenzie_Sectorul_B_17

Intr-o alta partida, dupa cateva luni, m-am asezat pe standul urmator dinspre stanga si povestea s-a repetat. Partea din stanga a standului a dat rezultate mai bune. Parea ca pestele era concentrat in coltul din stanga al lacului. Unele balastiere au in mod natural un dezechibru intre standuri datorita felului in care au fost sapate. Neavand substrat drept, liniar, uniform, totul depinde de adancimi, de structuri si de felul in care e distribuita hrana. Daca balastiera continua sa fie excavata, lucrarile pot atrage si ele pestele. Pe Sectorul B, malul de vest fusese productiv inca de la deschidere. Lacul are o forma dreptunghiulara, cu patru laturi. Cand s-a deschis pentru pescuit, pescarii aveau acces la doua maluri, iar lucrarile se desfasurau undeva in fata standului B1. B1 a fost intotdeauna unul dintre cele mai putin atragatoare standuri, pentru ca e ingust si n-are umbra, iar in 2014 si 2015 vedeai in fata un teren decopertat, o draga care scotea material din lac si un santier prin care se plimbau basculante. Asa ca nu multa lume voia sa pescuiasca pe B1, dar standul putea da un numar de trasaturi peste media lacului. Ce motiv ar fi avut B1 sa fie un stand atat de bun? Explicatia cea mai simpla e ca acoperea marginea insulei principale, de-a lungul careia circula pestele, dar poate ca pestii erau interesati si de locurile noi, create de la o luna la alta. Stiam din experienta altor balastiere ca se poate prinde peste si langa utilajul de excavare.

Recenzie_Complex-T_6

Santierul se mutase pe malul de nord si, intamplator sau nu, cele mai bune locuri de pe malul de vest erau standurile apropiate de santier. Exista o explicatie de ordin pescaresc, fara legatura cu santierul, pentru care standurile aveau - si continua sa aiba - un randament foarte bun: au in fata o suprafata intinsa de apa, au acces la structuri care tin peste, nu pot fi inchise de alte standuri si pot sa valorifice vantul care bate spre ele. Nu e imposibil, insa, ca lucrarile de pe santier, prin care s-au creat locuri si structuri noi, sa fi avut si ele o contributie.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

6 comentarii Adauga comentariu

florin

9 decembrie 2018

cu ce fir legati montura pentru wafter?

Cristii Matache

9 decembrie 2018

Pur si simplu o placere pentru cititori!
Felicitari!

Ciprian Lungu

8 decembrie 2018

Felicitari pentru ceea ce faceti la Varlaam! Este un loc superb unde revin mereu cu bucurie in suflet!
De asemenea, multumim pentru articolele scrise intr-un mod profesionist!

Tiberiu Lazar

7 decembrie 2018

O metamorfoza impresionanta , facuta de profesionisti 100 % ! Felicitari , tuturor celor implicati in proiect !!

D.M.G carp angler

6 decembrie 2018

O descriere amanuntita a sectorului B de la Varlaam cu multa informatie pretioasa pt pescari.Felicitari Carp online felicitari Vlad Pavlovici

Ciprian Szabo

6 decembrie 2018

Fabulos, felicitări!!!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish