Sectorul B

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 05 decembrie 2018 6 comentarii

LOCURI FIERBINTI

 

Daca insist asupra felului in care a fost creat lacul, e pentru ca geografia lui are o mare influenta asupra pescuitului. Exemplul cel mai usor de observat este impactul pe care il au insulele. Lacul are doua insule mari, impadurite cu plopi si salcami, create cu ani in urma pentru peisaj, dar si trei insule mici, create recent cu scopul de a compartimenta lacul mai bine pentru pescari. Cele trei insule mici functioneaza ca niste balize naturale, care delimiteaza zonele de pescuit, dar sunt si "locuri fierbinti". Sectorul B e un lac mult mai prietenos decat Sectorul A prin faptul ca locurile bune sunt destul de usor de gasit, iar unele dintre ele dau randament constant, in timp ce pe Sectorul A nu stii niciodata cum evolueaza locurile de la o zi la alta. Micile insule functioneaza ca un magnet pentru peste si pentru pescari. Cea dinspre malul de vest are in ambele capetele platouri cu piatra pe care se prinde bine. Insulele sunt bucati pastrate la suprafata dintr-un drum de acces si, pe linia dintre ele, exista alte platouri interesante, care merita pescuite. Adancimea apei e relativ constanta, n-ai nevoie de sonar, ai nevoie de prodding stick ca sa descoperi locurile tari.

Recenzie_Sectorul_B_10

Locurile fierbinti sunt probabil informatia principala pe care o cauta pescarii pe un lac nou. "Locuri fierbinti" inseamna locuri care tin peste si pe care poti fi aproape sigur ca vei avea rezultate. Majoritatea lacurilor au locuri fierbinti. Singurul lac pe care nu stiu niciunul e Sectorul A. Pe Sectorul A, nu ai nicio garantie ca vei prinde ceva indiferent pe ce stand te asezi si pe ce loc pescuiesti. Totul se schimba de la o zi la alta si de fiecare data o iei de la zero. Mi s-a intamplat sa prind pe un loc in prima ora de pescuit, dupa care locul sa nu mai produca nimic trei zile. Sau sa preiau locuri pe care altii prinsesera bine si sa nu prind nimic pe ele. Sau sa preia altii de la mine locuri bune si sa nu vada nicio trasatura, desi toti foloseam aceeasi nada si aceleasi monturi. Iar locurile erau balizate precis.

Recenzie_Sectorul_B_7

Sectorul B are zone intinse cu adancimi mici si constante si probabil ca asta este ceea ce il face mai usor de pescuit decat Sectorul A. Locurile fierbinti tind sa se pastreze de la un sezonul la altul, dar s-ar putea sa nu se pastreze la nesfasit. Pe masura ce presiunea pescarilor creste, randamentul lor e posibil sa scada. Cu cat un loc e mai usor de gasit de majoritatea pescarilor (unele au repere clare: marginea unei insule, copaci aplecati peste apa), cu atat va fi pescuit mai mult. In 2018, cateva locuri care fusesera "fierbinti" in anii trecuti si erau frecventate de toata lumea s-au racit in mod evident. O solutie a fost sa caut locuri in mijlocul apei, mai greu de identificat si mai putin pescuite.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

6 comentarii Adauga comentariu

florin

9 decembrie 2018

cu ce fir legati montura pentru wafter?

Cristii Matache

9 decembrie 2018

Pur si simplu o placere pentru cititori!
Felicitari!

Ciprian Lungu

8 decembrie 2018

Felicitari pentru ceea ce faceti la Varlaam! Este un loc superb unde revin mereu cu bucurie in suflet!
De asemenea, multumim pentru articolele scrise intr-un mod profesionist!

Tiberiu Lazar

7 decembrie 2018

O metamorfoza impresionanta , facuta de profesionisti 100 % ! Felicitari , tuturor celor implicati in proiect !!

D.M.G carp angler

6 decembrie 2018

O descriere amanuntita a sectorului B de la Varlaam cu multa informatie pretioasa pt pescari.Felicitari Carp online felicitari Vlad Pavlovici

Ciprian Szabo

6 decembrie 2018

Fabulos, felicitări!!!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish