Sisterea

Data: 11 august 2013 1 comentariu

MONTURI SI NADE

 

A doua zona importanta care tine peste este cea a digului, care da cu cea mai mare frecventa exemplarele capitale. Digul are o lungime de aproximativ 200m, iar dalele de beton coboara sub apa si se intalnesc cu substratul de namol la 3-4m distanta de mal, formand o structura pe care ai peste in mod constant. De aici, mergand spre larg, urmeaza o zona cu apa adanca si agatatura formata din bolovani si bucati de fier. E un alt loc fierbinte al lacului, pe care se prinde mult peste. Adancimea apei poate atinge 6m, daca lacul este la nivelul normal. Langa dig, malul pe care se afla cabana administratiei are cortine de stuf, langa care se poate pescui cu succes, cand nivelul apei permite acest lucru.

Sisterea 4

Mijlocul lacului e o zona fara prea multe structuri. Aici ai doua metode de abordare: fie sa faci un pat de nada consistent, dar concentrat, pe care sa iti pui monturile, fie sa pescuiesti fara multa nada, la interceptie. Cunosc pescari care au luat crapi mari, de 18-19kg, pe aceasta zona. Daca ar fi sa pescuiesc in aceasta parte a lacului, as cauta un platou cu substrat tare si as da atat dupa crap, cat si dupa ten.

Monturile cu care am avut rezultate la Sisterea sunt cele de tip blow-back, cu fire combi, si montura Withy Pool, pe care o consider foarte eficienta. Am constatat de-a lungul timpului ca pestele ia mai repede monturile care contin pop-up-uri, folosite fie singura, ca la Withy Pool, fie in combinatie cu boiliesuri scufundatoare. Ca bile de carlig, foarte bune sunt si boiliesurile critic echilibrate.

Sisterea 6

In ceea ce priveste nada si strategiile de nadire, totul depinde de timpul pe care il ai la dispozitie si de ceea ce vrei sa prinzi. Daca ai timp suficient si poti sta pe balta patru, cinci zile, merita sa nadesti numai cu boiliesuri fierte si deshidratate, pentru peste mare. Momeala poate fi eventual scoasa in evidenta cu un dip, un pop-up sau o boaba de porumb de plastic. O metoda care mi-a dat rezultate bune la vanatoarea de peste mare a fost sa folosesc boiliesuri uscate de 20mm la nadire, iar la carlig sa pun un boilies dipuit de 26-28mm. Una dintre nadele cu care am prins foarte bine la Sisterea in ultimii ani este Belachan de la Select Baits. In schimb, la partidele scurte, cand vrei sa prinzi repede si nu te deranjeaza sa aduni ciortanul, nada cea mai buna sunt combinatiile de seminte preparate, pelete si bile solubile. Ciortanul va raspunde prompt. Sisterea nu e insa o balta usoara, e mai curand o balta dificila si rezultatele depind intr-o mare masura si de vreme. Daca nimeresti o vreme cu presiunea in scadere si poate si cu o usoara furtuna, pestele s-ar putea sa colaboreze bine.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

florin

18 mai 2016

Cosmin ce imi recomanzi pe standul 13 ?

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma