Tancabesti

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 22 martie 2013 1 comentariu

PROFIL

 

Experienta mea pe Tancabesti nu e foarte bogata. E suficient de mare inca sa imi dea dreptul sa scriu despre acest lac special, dar sunt altii care aduna intr-un an mai multe partide pe Tancabesti decat am adunat eu in zece. Cifra rotunda "zece" nu e o figura de stil. Se implinesc exact zece ani de cand am ajuns pe Tancabesti pentru prima oara.

Tancabesti 1

Tancabesti nu e doar un lac cu peste mare si mult (ceea ce n-ar fi putin). E un lac istoric, cu un rol major in dezvoltarea pescuitului la crap in Romania, dupa 2000. Oricate articole inteligente s-ar scrie despre nade, monturi sau echipamente, ele nu valoreaza nimic daca pescarii nu au unde sa se confrunte cu trofeele pe care le cauta. La fel cum un fotbalist nu se poate forma fara minge, un pescar de crap nu se poate forma fara crapi adevarati, in lacuri adevarate. Tancabesti le-a adus pescarilor de crap... mingea. Nu in sensul de a prinde ciortani pe banda rulanta, desi poti sa faci si asta pe Tancabesti, daca vrei, atat ca aici ciortanii au 8-10kg, ci in sensul de a intelege ce inseamna sa dai dupa peste mare. Intalnirea cu un exemplar trecut de 15kg nu mai era o experienta rara si miraculoasa, ca pe aproape orice alta apa din Romania, era - si continua sa fie - o sansa reala, accesibila, certa, care se poate materializa in aproape fiecare partida, daca pescuiesti corect.

Tancabesti 9

Concursurile organizate pe Tancabesti au fost si ele un factor de dezvoltare. N-are nicio importanta ca mie nu-mi plac concursurile, meritele lor nu pot fi negate in ceea ce priveste explozia pescuitului la crap. Alt merit al Tancabestiului este ca a deschis la noi drumul catre pescuitul pe apa rece. Nici astazi nu sunt multe lacuri pe care sa prinzi crap frumos a doua zi dupa dezghet, dar cu ani in urma aproape ca nu era niciunul. Pe Tancabesti s-au prins trofee si in miezul iernii, intr-un an in care lacul era dezghetat, iar primavara multi se instaleaza pe balta din primele zile in care s-a topit gheata.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

valter

19 mai 2014

Superb articol!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish