Teiu

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 11 august 2013 1 comentariu

MAREA EVADARE

 

Experienta mea de pana acum la Teiu consta in trei partide... si jumatate. Jumatatea merita povestita. Venisem la Teiu in septembrie 2012 pentru a filma unul sau doua episoade din seria Catch & Release. Stiam lacul si era simplu. Am ales un loc pe care mai pescuisem si il cunosteam, am nadit cu boiliesuri fierte, uscate ca piatra, care sa tina la distanta ciortanii, si am inceput sa prind. Stateam pe standul 33, care are o deschidere larga in fata, lacul facand acolo un cot la 90 de grade. Undeva in dreapta, la vreo 20-25m de malul opus si la o adancime de aproximativ 2m, pe o zona cu fundul nisipos si fara nicio structura clara, prindeam peste frumos - la Teiu, asta inseamna crapi de 13-14kg. Ce motiv gaseau acesti crapi sa traga mai ales acolo era un mister, dar locul dadea randament, il descoperisem cu un an in urma, il tinusem minte si era neschimbat, continua sa produca.

Teiu 2

Cand operatorul PVTV a ajuns pe balta ca sa incepem filmarea, aveam deja patru crapi de doua cifre care asteptau sa apara la televizor. Fiecare in sacul lui, pusi la cea mai mare adancime pe care o gasisem. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa filmam pestii, ca sa-i eliberam imediat. Am scos primul sac, in el era un crap de vreo 14kg. Film, foto, eliberare, perfect! Am scos al doilea sac, era gol. Pestele disparuse. Era un sac Chub incapator si cu ochiuri largi, pe care nu-l mai folosisem pana atunci, si nu asigurasem fermoarul. Nu-i nimic, am zis, mai sunt doi. Am scos al treilea sac, era gol si el. De data asta, nu din vina fermoarului. Pe substratul de piatra al lacului, crapul reusise sa frece sacul pana il rupsese. O gaura larga era marturia evadarii pestelui. Nu-i nimic, mi-am zis, mai am unul. Dar si ultimul disparuse in acelasi fel: sacul frecat de pietre si rupt, pestele fugit. Nici astazi, cand trag afara din apa un sac cu un peste frumos, nu m-am eliberat de teama ca va fi gol.

Teiu 7

Stupefiat de intamplare, mi-a fost imposibil in ziua aceea sa mai filmez. Speram sa-mi revin prinzand cativa crapi peste zi, filmand driluri care sa dea filmului o nota de actiune, dar ghinionul nu s-a oprit aici. Dupa ce, cu o zi in urma, luam crap dupa crap la toate momelile si monturile, acum n-am mai prins nimic pana seara, cand a venit o oglinda amabila de vreo 10kg. Un singur dril nu era suficient si am renuntat la  filmare. M-am intors dupa o saptamana pentru finalul partidei. Era foarte cald, am ajuns pe lac cand apunea soarele, ca sa evit canicula, am pus boiliesuri tari, cu o distanta de 3-4cm intre carlig si bile, noaptea am prins trei crapi (de 11kg, 12kg si 13kg), dimineata am filmat, iar la pranz plecasem. Intamplator sau simbolic, pestii prinsi erau exact de aceeasi marime cu cei care evadasera si toti venisera de pe locul din dreapta - locul fierbinte care n-avea nimic special, ca structura. Lucru neobisnuit la Teiu, nu m-a deranjat niciun ciortan.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Cristii M.

8 martie 2016

Felicitari dl. Pavlovici.
ca de fiecare data, un articol pe cinste.
abia astept sa fac o partida la Teiu in aceasta primavara.
toate cele bune!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish