Teiu

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 11 august 2013 1 comentariu

BOILIESURI PENTRU PESTE MARE

 

Pentru mine, cea mai mare problema la Teiu e sa nu prind peste. Sa prinzi e simplu. Sa nu prinzi e greu. La prima partida facuta aici, neprevenit asupra tonelor de ciortan vorace cu care urma sa ma confrunt si neavand la mine bile mari, deshidratate, n-am gasit alta solutie decat sa invelesc boiliesurile de carlig intr-o armura de tub termo, recomandata impotriva racilor, si sa las o distanta enorma intre carlig si momeala. Improvizatia a functionat, dar un an mai tarziu am venit pregatit si lucrurile au mers mult mai bine (daca lasam la o parte evadarea capturilor).

Teiu 5

Nada recomandata sunt boiliesurile - de preferat fierte si cat mai tari, daca vrei sa prinzi peste mare, nu solubile. Crapul raspunde foarte bine la boilies, dar trebuie spus ca nu e totusi nici atat de mult si nici atat de flamand incat sa accepte senin orice boilies. Am vazut (la alti pescari) si boiliesuri care aproape ca n-au produs nicio trasatura si era evident ca problema tine de nada, pentru ca, pe lansetele alaturate, cu alte boiliesuri, se prindea constant. Boiliesurile pe care le-am folosit cel mai mult la Teiu sunt Meat & Fish si Belachan de la Select Baits. Meat & Fish pare sa fi castigat increderea multora dintre cei care vin la Teiu, pentru ca l-am vazut folosit frecvent. La carlig, folosesc aceleasi boiliesuri, simple sau cu granule de pluta, dar in special Meat & Fish, pentru ca reteta mixului include mai mult birdfood si, ca atare, produce boiliesuri mai tari decat Belachan. E bine ca boiliesurile sa fie deshidratate. Cele mai selective pe care le-am folosit fusesera uscate cateva luni, pana cand se facusera la fel de tari ca pietrele de pe malul lacului.

Teiu 8

As evita orice boiliesuri solubile, carora nu le vad rostul la Teiu, daca nu vrei sa prinzi ciortan. La fel, semintele si pasturile nu au ce sa caute, ar fi un magnet pentru peste mic. Am folosit insa pelete de cambula mari (de minim 20mm), ca supliment alaturi de boiliesuri, pentru a mari cantitatea de nada intr-un mod economic. Peletele de cambula au o dizolvare lenta si sunt mai practice decat boiliesurile solubile, fiind si mai ieftine. Bineinteles, se poate prinde peste mare si cu solubile sau seminte, dar in acest caz trebuie sa faci un pescuit de frecventa, adica sa prinzi cat mai mult peste, ca sa ai sansa sa intre si crapii de doua cifre. Dezavantajul acestei metode este ca implica un consum de nada si de energie mult mai mare (e drept ca nada va fi mai ieftina) si face apel la noroc.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Cristii M.

8 martie 2016

Felicitari dl. Pavlovici.
ca de fiecare data, un articol pe cinste.
abia astept sa fac o partida la Teiu in aceasta primavara.
toate cele bune!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma