Big Baitrunner CI4 XTRA LC
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Greutate redusa fata de vechiul BBLC
  • Sistem imbunatatit de asezare a firului
  • Angrenaj superior cu sistem X-SHIP
  • Rulmenti in toate punctele importante 

CONTRA

  • Bucsa de plastic la galet

Big Baitrunner CI4 XTRA LC

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 02 februarie 2015 3 comentarii

MULINETE SUB LUPA

 

Shimano Big Baitrunner CI4+ XTR-A LC (pentru simplitate, ii vom spune BBLC CI4+) este o mulineta care s-a lasat asteptata multa vreme. Aparuta in 2012, mulineta raspundea in sfarsit dorintei multor pescari de a avea celebrul model Big Baitrunner Long Cast (abreviat BBLC) intr-o versiune usoara. Shimano inlocuise deja vechiul BBLC cu un model nou, numit Big Baitrunner XT-A LC, dar care avea aceeasi greutate - 790g. Pescarii nu voiau neaparat un BBLC nou, modelul clasic era probabil cea mai bine vanduta mulineta de crap a tuturor timpurilor si nimeni nu s-a bucurat cand a fost scos din productie, dar daca producatorul tinea totusi sa-l actualizeze, reducerea greutatii era una dintre cele mai mari asteptari ale publicului.

Mulinete_sub_lupa__BBLC_CI4_14

Lucrul acesta s-a realizat cu BBLC CI4+ care, la 640g, este o mulineta cu 150g mai usoara decat modelele de Big Baitrunner anterioare. E adevarat ca este si sensibil mai scumpa si, in principiu, comparatiile intre produse e bine sa fie facute pe acelasi segment de pret. Totusi, in ciuda diferentei de pret (derivate partial si din faptul ca BBLC CI4+ vine la pachet cu un tambur de rezerva, care la vechiul BBLC trebuia cumparat separat), destui pescari au vazut in BBLC CI4+ inlocuitorul cel mai tentant pentru modelul clasic, mulineta ingloband o serie de inovatii tehnice introduse de Shimano in ultimii ani. De aici un interes general printre pescarii de crap de a sti cum se compara noul BBLC CI4+ cu vechiul BBLC.

Mulinete_sub_lupa__BBLC_CI4_5

Am inceput sa pescuiesc cu modelul BBLC CI4+ in 2013 si am publicat o recenzie despre el un an mai tarziu, din perspectiva unui utilizator care il foloseste frecvent. Pentru a face si analiza angrenajelor, la finalul lui 2014, dupa doua sezoane de folosire intensa insumand aproximativ 180 de zile de pescuit, l-am rugat pe Mugurel Adascalitei sa le faca o revizie mulinetelor mele si, cu ocazia asta, sa compare modelul vechi de BBLC cu modelul nou BBLC CI4+ din punctul de vedere al materialelor si constructiei. Mugurel Adascalitei se ocupa de multi ani cu intretinerea mulinetelor si este adeptul unei revizii totale: mulineta este desfacuta integral, piesa cu piesa, pana la ultimul surub, o operatiune migaloasa si consumatoare de timp, dar care permite o analiza atenta a componentelor. Exact ceea ce ne intereseaza aici. Interviul care urmeaza discuta concluziile acestei revizii detaliate si face o comparatie intre modelul clasic de Big Baitrunner Long Cast si modelul nou Big Baitrunner CI4+ XTR-A LC.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Cristi

2 februarie 2015

Multimim pentru articol! In sfrasit toti cei care au avut nedumeriri sau griji legate de fiabilitatea noilor modele produse de Shimano, se pot bucura de alegerea facuta!
Dl. Vlad cand veti face si un articol despre Shimano Ultegra CI4+ pe care le aveti, tot pe aceeasi structura?

Vlad Pavlovici

2 februarie 2015

Cred ca multi dintre cei care au cumparat mulineta si-au pus aceeasi problema si se vor bucura sa stie ca au facut o alegere buna. Unul dintre aspectele cele mai importante mi se pare lipsa uzurii dupa doua sezoane in care mulinetele au fost solicitate din plin.

Rusu Remus

2 februarie 2015

Intradevar un articol superb si foarte util .Si pentru mine personal este o usurare sa stiu ca intradevar am facut o investitie buna cumparand modelul bblc ci4,cu respect .

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish