Carp Spirit Everest+
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Dimensiuni mari si constructie solida
  • Se poate configura in diverse moduri
  • Folie de protectie (winter skin) disponibila
  • Material de calitate, impermeabil si respirabil
  • Poate fi instalat si strans de o singura persoana

Carp Spirit Everest+

mihai-perianu.jpg Mihai Perianu

Mihai Perianu s-a facut cunoscut prin performantele inregistrate in concursurile de aruncari la mare distanta. Considerat unul dintre cei mai buni aruncatori din Romania, preda lectii de casting in mod organizat. Consultant pentru firme importante ca Shimano, Dynamite Baits si Carp Spirit.  

Data: 10 decembrie 2019 0 comentarii

INSTALARE, CONSTRUCTIE, MATERIALE

 

MONTARE SI DEMONTARE. In toate partidele pe care le-am facut, mi-am montat si demontat cortul singur. Sistemul de montare si demontare este similar cu al multor altor corturi de tip pram hood. Cortul se ridica usor si intuitiv, mai ales daca ai mai avut de-a face cu corturi care folosesc acelasi sistem. Structura cortului este formata din patru rame de sustinere. La Everest+, ramele sunt solide si groase, au un diametru de 19mm, ceea ce asigura o foarte buna rezistenta la vant puternic. Sub cort, o curea de tensionare conecteaza peretii laterali ai cortului. Cureaua are trei pozitii de ancorare. In functie de pozitia in care este fixata, mai larg sau mai strans, putem mari sau reduce inaltimea cortului. Ramele sunt fixate in pozitie cu un set de bare de sustinere, ca o coloana vertebrala. Exista patru bare de sustinere. Trei dintre ele sunt fixe, iar a patra bara, cea mai scurta, care se monteaza in fata cortului, este reglabila. La alte corturi pram hood, toate barele sunt telescopice, dar dezavantajul barelor telescopice este ca, dupa un timp, sistemul de blocare in pozitie se slabeste si barele nu mai tensioneaza cortul. Carp Spirit prefera sa foloseasca bare de sustinere fixe, ca sa evite problema detensionarii. Dimensiunea ramelor este bine gandita, cortul poate fi intins perfect si pe un teren denivelat. Timpul mediu de montare sau demontare a cortului este de 10 minute. Timpul poate fi mai lung sau mai scurt in functie de teren - pe un teren denivelat sau dur, in care cuiele sunt greu de batut, va dura mai mult. Pentru cei aflati la prima lor experienta cu un cort de acest tip, Carp Spirit are un material video in care prezinta instalarea si strangerea cortului.

Carp_Spirit_Everest_2

PODEA SI ACOPERIS. In partea din fata a cortului, rama frontala extinsa formeaza un acoperis care protejeaza usa de ploaie si face umbra deasupra intrarii. Rama este reglabila si poate fi stransa daca este cazul. Cand soarele bate din fata si vrem ca lumina sa intre in cort cat mai mult, o putem strange. Deasupra usii, avem doua benzi de velcro pentru prinderea lansetelor, daca vrem sa le sprijinim de cort. Podeaua cortului (groundsheet) este fabricata dintr-un material cauciucat gros si se ataseaza de cort prin clipsuri. Cortul are la baza un mic surplus de material, ca o fusta, cu latimea de 15cm, pe care se suprapune podeaua, ceea ce asigura o buna izolare. Bineinteles, cortul se poate folosi si fara podea.

Carp_Spirit_Everest_5

MATERIAL. Everest+ este fabricat dintr-un material numit Arma-Skin. Carp Spirit considera ca materialul reprezinta una dintre cele mai importante specificatii ale cortului. De altfel, in catalog, cortul este listat sub denumirea de Arma-Skin Everest+. Este un material impermeabil si respirabil, rezistent si opac, care nu lasa sa treaca lumina. Daca inchizi cortul, nu-ti dai seama daca este noapte sau zi. Coeficientul de impermeabilitate al materialului este 10.000mm, un nivel mai mult decat suficient pentru orice ploaie torentiala sau de durata. Daca se adauga folia de protectie, fabricata tot din material Arma-Skin, rezistenta la apa se dubleaza, dar si fara winter skin cortul face fata oricarei ploi. In toate partidele in care l-am folosit, nu am avut probleme de condens si nu s-a intamplat ca apa sa treaca prin material, nici macar la ploi sustinute de doua, trei zile. La Polcesti, am avut parte de o furtuna extrem de puternica (la cativa kilometri distanta, s-a inregistrat o tornada), iar la Horgesti am avut o partida in care a plouat aproape trei zile. Cortul a rezistat foarte bine.  

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish