Carp Spirit Herculine
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Firul are o gama larga de aplicatii
  • Poate fi prelucrat in apa clocotita
  • Material strans impletit si cu profil rotund
  • Testele au indicat o rezistenta exceptionala

Carp Spirit Herculine

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 01 decembrie 2019 0 comentarii

BLEND SI HEAVY

 

Herculine e un fir textil pentru monturi de crap produs de Sufix si comercializat de Carp Spirit. E prezent pe piata din Romania de multa vreme si cred ca sunt cel putin 15 ani de cand am inceput sa pescuiesc cu el. La inceputul anilor 2000, cand oferta de fire de forfac era mai putin variata decat acum, Sufix producea fire din material textil simplu sau cu camasa de plastic, care se vindeau la preturi mici prin comparatie cu firele altor producatori. Faptul ca erau relativ ieftine era un punct de atractie, asa ca multi pescari s-au apucat sa le testeze. Herculine s-a dovedit un material practic si eficient. Era si printre cele mai accesibile. Ca atare, si-a castigat in timp o reputatie solida si, daca ne uitam la colectia de fire de forfac produsa de Sufix in anii 2000, vedem ca singurul fir care a supravietuit pana astazi este Herculine. Probabil ca nu intamplator.

Carp_Spirit_Herculine_1

Mai tarziu, am fost implicat in dezvoltarea unui magazin de pescuit si importam firele de forfac Sufix din Anglia, unde erau distribuite de firma engleza Gardner Tackle. La un moment dat Gardner a pierdut distributia in Marea Britanie si robinetul nostru cu fire de forfac Sufix a secat temporar. Pana la identificarea unei alte surse, a fost imposibil sa gasim imediat fire echivalente pe acelasi segment de pret. Existau destule fire de forfac bune la alte firme, dar toate erau mai scumpe. Reputatia firelor Sufix era data atat de calitatea produselor, cat si de pretul scazut.

Carp_Spirit_Herculine_3

Pentru Sufix, Herculine era o familie de produse formata dintr-un fir textil conceput ca linie principala, Herculine Braid, si doua fire textile pentru forfac, Herculine Heavy si Herculine Blend. Firul proiectat ca linie principala n-a avut succes pe piata noastra fiindca numarul celor care foloseau fir textil in loc de monofilament era mic, cel mai important obstacol fiind pretul. Costurile incarcarii a patru mulinete cu sute de metri de fir textil erau ridicate. In schimb, firele Sufix Herculine pentru forfac au devenit populare, mai ales Herculine Blend. Cele doua materiale nu prea semanau. Blend era un fir textil strans impletit, pe care producatorul il prezenta ca fiind lent scufundator, recomandat pentru monturile care implica un segment suplu si in special pentru pescuitul cu momitoare si pungi solubile. Tinand cont de anvergura pescuitului cu momitoare pe lacurile noastre, era un motiv in plus ca materialul sa fie apreciat de pescari. Herculine Heavy era un fir greu (de unde si numele), rapid scufundator si cu o tesatura mai larga. Ambele fire erau produse intr-o singura varianta de culoare. Blend era verde (weed green) cu mici pete negre, iar Heavy avea nuante de verde, maro si galben (weed gravel), pentru camuflaj pe substrat de nisip sau pietris. Firele se vindeau pe role de 20m cu rezistente de 10lb, 15lb, 20lb si 25lb (Herculine Blend) si 15lb, 20lb, 25lb si 30lb (Herculine Heavy).

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma