Carp Spirit V-Curve
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Forma foarte eficienta si ingenioasa;
  • Reduce riscul de indreptare a carligului;
  • Reduce numarul de pesti pierduti in dril;
  • Reduce riscul de ranire a pestelui;
  • Varf extrem de ascutit;
  • Constructie robusta.

Carp Spirit V-Curve

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 12 iulie 2022 0 comentarii

MONTURA CU FIR DE PAR CLASICA

 

Dintre toate carligele Carp Spirit, V-Curve e modelul cu tija cea mai scurta. Principalul avantaj al tijei scurte e faptul ca tinde sa nu raneasca pestele. Carligul se ingroapa in carne si nu se mai misca. Trebuie scos cu atentie, dar nu aluneca, nu taie si nu coase gura pestelui. Alt beneficiu e ca putem folosi carligul fara sa-i adaugam niciun fel de accesorii - nici varnis, nici anou, nici tub termo, nici adaptor Line Aligner. Pentru a fixa punctul in care firul de par se desparte de tija carligului, trebuie doar sa matisam nodul fara nod pana in acel punct. La monturile mele, nodul e matisat pana se aliniaza cu varful carligului. Montura cu fir de par simpla poate fi legata cu o gama larga de fire. O folosesc cu fire textile moi, cum e Herculine, la pescuitul pe zone cu substrat malos sau denivelat, cu fire combi suple, cum e Combi-Soft, si chiar cu fire combi rigide, cum e Combi-Stiff, pentru locuri cu substrat tare. La monturile realizate cu fire combi (rigide sau suple), camasa de plastic e curatata doar pe zona firului de par. Lungimea forfacului variaza in functie de material si situatie.

V-Curve_10

Ca forma, V-Curve arata ca un carlig wide gape, cu o deschidere larga, insa impresia e data de faptul ca deschiderea incepe sa se mareasca sub varful carligului. Daca masuram deschiderea in dreptul varfului, e mai mica decat pare la prima vedere. Seamana mai mult cu distanta de la modelul Long Shank, cu deschidere mica, decat cu cea de la carligele cu deschidere larga de tip wide gape, cum e Carp Spirit Boilie Beak Point. La carligele Long Shank insa avem o deschidere mare intre varful si ochetul carligului, care ajuta la mecanica de intepare. La V-Curve, deschiderea e larga in partea de mijloc a carligului, dar tija e aplecata spre varf, iar varful e aplecat spre tija. Putem pierde peste daca folosim carlige mici cu momeli mari si cu o distanta mica intre carlig si momeala. Trebuie sa-i lasam carligului loc sa lucreze, iar daca e cazul, putem sa renuntam la carligele mici si sa folosim carlige mari. Din testele pe care le-am facut pe montura cu fir de par, carligele V-Curve numarul 6 pe care le folosesc de obicei lucreaza bine cu o distanta de 1cm pana la boilies, daca boiliesurile de carlig sunt in jur de 15-16cm sau mai mici. Daca folosim boiliesuri mari, trebuie sa marim distanta si eventual sa punem un carlig mai mare. Daca scapam peste la o montura de acest tip legata cu un carlig V-Curve, trebuie sa verificam distanta dintre carlig si momeala si marimea carligului.

V-Curve_6

Carligele V-Curve sunt fabricate in doua variante - modelul V-Curve simplu si modelul V-Curve XS (de la Xtra Strong), care are sarma mai groasa, e cu 30% mai rezistent si e recomandat pentru pescuitul in agatatura. V-Curve se produce pe marimi de la numarul 4 la numarul 10, carligele mici putand fi folosite si de pescarii de feeder, in timp ce V-Curve XS se produce pe marimi de la numarul 1 la numarul 6.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Iannis Lacul Horgesti Okuma