Century Focal System
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Lanseta de mare rafinament
  • Rezistenta exceptionala in timp
  • Capabila de distante extreme
  • Constructie foarte robusta
  • Design elegant 

CONTRA

  • Mufare stransa, se poate desface greu

Century Focal System

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 19 martie 2013 6 comentarii

LANSETA UNIVERSALA

 

Experienta mea cu Focal System intra in categoria used and abused. E o lanseta de care am facut uz si abuz. Am un set de patru bucati din 2006. Pana la data acestei recenzii, au trecut prin sapte ani de folosire intensa, pe zeci de lacuri, si in toti anii astia au prins ceva peste. Partea interesanta vine acum: ca performanta sunt ca si noi. Este exact ceea ce sustine si Century, ca tehnologia de fabricare bazata pe tratarea blancului in autoclava - Autoclave Technology - pastreaza nemodificata lanseta. Am avut ocazia sa testez in cateva randuri Focal System-uri noi si nu era nicio diferenta intre lansetele mele tabacite de vreme si lansetele proaspat scoase din magazin. Cel putin in aruncare, care e solicitarea maxima pentru un blanc, erau la fel.

Focal System 1

Desigur, ca aspect, uzura lansetelor mele e evidenta dupa sapte ani, in special la mandrina, care s-a albit de la soare, si la finisajul lacuit, care a inceput sa se crape. E un defect al multor lansete acoperite cu lac, cum se lucra la jumatatea anilor 2000, si apare dupa folosire indelungata. La mine a aparut dupa trei, patru ani. Modelele noi de Focal System au avantajul ca sunt lucrate cu finisaj siliconic, fara lac, care elimina aceasta problema.

Focal System 2

Am ales Focal System dupa ce am testat majoritatea lansetelor Century si Harrison, acestia fiind producatorii in care aveam cea mai mare incredere la data achizitiei. N-a fost o alegere grabita sau intamplatoare. Voiam o lanseta care sa fie competenta in toate domeniile, de la aruncari la mare distanta la drilul din barca. In principiu, orice lanseta se bazeaza pe un compromis - lansetele de casting pierd din placerea drilului pentru ca sunt dure, lansetele blande pierd din potentialul de casting pentru ca sunt moi, lansetele care incearca sa faca si una si alta pierd prin faptul ca nu exceleaza in nimic. Focal System e o exceptie. De la cea mai mare putere la cea mai mare finete, nu exista niciun aspect in care sa nu fie foarte bune.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

6 comentarii Adauga comentariu

Vlad Pavlovici

7 august 2014

Din cate stiu, 470g. Ma refer la modelul de 3,90m/3,5lbs.

Sorin

6 august 2014

Salut Vlad,
Revin cu o întrebare : ce greutate are FS modelul vechi?

Mulțumesc.

Vlad Pavlovici

2 iunie 2014

Cred ca se apropie de 600g la modelul de 3,90m. Am avut FMJ-uri de 3,90m cu inele 40-12 si aveau 570g.

Sorin

2 iunie 2014

Salut Vlad,
Ai idee ce greutate are un FMJ cu inel de plecare de 50?

Buda Ioan

22 septembrie 2013

da am auzit de betele astea se gasesc la noi in tara

Valter

23 iunie 2013

Articole de o foarte buna calitate,atat din punct de vedere tehnic cat si al condeiului.Daca as spune ca e unul dintre cei mai buni jurnalisti de la noi,indiferent de domeniu,multi ar zice ca exagerez, dar cu acest risc asumat,voi sustine afirmatia.Iar daca e sa ma refer strict la fenomenul crapist,il consider cel mai bun,cel putin atat cat cunosc,mai ales din presa.Rezultate frumoase ale unei munci ,zic eu,deloc usoara si cu sacrificii.Fir intins ,Vlad!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish