Dynamite Baits Complex-T
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Ingrediente premium, cu reputatie verificata.
  • Gama larga de boiliesuri si produse complementare.
  • Rezultate foarte bune pe lacuri diverse.
  • Rata de conversie ridicata a mixului.

CONTRA

  • Mixul si partea lichida nu pot fi cumparate la cantitati mari si la un pret mai mic.

Dynamite Baits Complex-T

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 03 decembrie 2017 1 comentariu

TESTE

 

Prima mea intalnire cu boiliesurile Complex-T a avut loc in vara lui 2016. La acea data, Complex-T nu fusese inca anuntat de Dynamite Baits, urma sa fie lansat peste cateva luni. Am primit boiliesurile cu rugamintea sa le testez si sa fac o evaluare a potentialului lor comercial pentru piata din Romania. Al doilea aspect era cel putin la fel de important ca si primul. Ca un boilies sa prinda peste nu e complicat; ca sa prinda si pescari e ceva mai greu. Istoria nadelor cunoaste multe cazuri de boiliesuri bune care au disparut fara urma pentru ca publicul n-a fost interesat sa le incerce. As fi vrut sa stiu mai multe lucruri despre Complex-T cand am facut cunostinta cu el, insa Dynamite Baits imi daduse doar informatia ca boiliesul e un fishmeal aditivat cu exact de ficat. Boiliesul trecuse fazele de testare si acum urma sa intre in productie si sa fie prezentat publicului. Testele mele nu puteau schimba politica Dynamite Baits in privinta lui, dar puteau influenta felul in care urma sa ne raportam la el pe piata din Romania. Daca era eficient in teste - la un nivel comparabil cu Source, "nava-amiral" a firmei - si avea toate datele ca sa fie interesant pentru public, puteam sa-l valorificam ca atare.

Recenzie_Complex-T_4

Boiliesurile pe care le primisem pentru teste erau fierte, shelf-life, de 20mm. Exact boiliesurile care urmau sa fie vandute la raft. Unde te poti duce sa testezi un boilies de 20mm la sfarsitul verii? Era perioada cea mai calda a anului, cand pestii sa hranesc slab. Am optat pentru lacul de la Sanpaul, datorita climei ceva mai racoroase si datorita faptului ca are o densitate de crap care putea fi relevanta. Nici prea mult peste, ca sa manance orice i-as fi dat, nici prea putin. Asa ca m-am dus la Sanpaul pentru prima partida de teste, dar a fost o partida ratata. Dintr-un motiv greu de explicat, desi am prins peste dupa peste, talia capturilor a fost mica. Pescuiam in paralel cu Source, ca termen de comparatie, si prindeam aceiasi pesti la ambele boiliesuri, deci problema nu era de la nada. Am banuit ca e vina caldurii. Crapii mari nu se hraneau, in schimb ciortanii erau activi. Am considerat testul irelevant si, dupa cateva saptamani, m-am intors la Sanpaul cu Complex-T pentru al doilea test. Conditiile nu se schimbasera cu nimic, era la fel de cald, insa ciortanii ne-au lasat in pace de data asta, iar crapii au raspuns mult mai bine. Complex-T a mers cap la cap cu Source, cu multe exemplare de doua cifre, ceea ce era un semn bun, chiar daca era inca prea devreme pentru concluzii.

Recenzie_Complex-T_5

Faptul ca, de la o partida la alta, prinsesem crapi mai mari nu tinea de nada, tinea de imprevizibilul lacului. Sanpaul e un lac relativ usor, dar nu lipsit de surprize. Desi poate fi considerat carpodrom, sunt zile in care pestele nu raspunde cum te-ai astepta... sau nu raspunde deloc. Cu un an inainte, in vara lui 2015, mi se intamplase sa fac pe Sanpaul doua partide la interval de o saptamana. In prima partida, prinsesem peste doar noaptea. Cum venea seara, incepeau trasaturile. In jumatate de ora, plecau toate lansetele. Mi-am intrerupt partida (din motive care nu aveau legatura cu pescuitul) si m-am intors dupa o saptamana. Ma asteptam ca lucrurile sa se desfasoare la fel, dar in prima noapte n-am vazut nicio trasatura. La aceeasi nada si la aceeasi strategie de nadire, nu mai prindeam nimic. Mi-a luat ceva timp sa ma lamuresc ca lucrurile se schimbasera si am trecut pe monturi Withy Pool (solutie pe care in mod normal n-as folosi-o pe un carpodrom) cu diverse pop-up-uri. Pana la urma, dupa vreo doua zile de cautari, am descoperit ca, dintre toate boiliesurile de carlig pe care le aveam la mine, pestele raspundea cel mai bine la pop-up-urile de Robin Red cu granule de pluta. De ce la ele si nu le altele? Imposibil de spus. Asta a fost cartea castigatoare si cu ea am reusit sa salvam partida, dar era interesant cum, in doar cateva zile, pestele isi schimbase comportamentul fara ca vremea sa se fi modificat in vreun fel. Alta situatie atipica a fost ca majoritatea trasaturilor au venit ziua, nu noaptea, si pe o singura lanseta, pusa pe un loc care nu parea sa aiba nimic special. Desi lacul era plin de peste si pestele circula peste tot, am avut rezultate pe un singur loc, la un singur pop-up. Ciudat!

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Gelu Bar-Baia Mare

3 martie 2018

Va salut cu respect.Merg la un concurs in luna august-calitate-si doresc sa va intreb daca gama complex-T si gama source merg bine impreuna la nadire,si daca ar fi rezultate din partea lor.Miltumesc anticipat.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma