Dynamite Baits Complex-T
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Ingrediente premium, cu reputatie verificata.
  • Gama larga de boiliesuri si produse complementare.
  • Rezultate foarte bune pe lacuri diverse.
  • Rata de conversie ridicata a mixului.

CONTRA

  • Mixul si partea lichida nu pot fi cumparate la cantitati mari si la un pret mai mic.

Dynamite Baits Complex-T

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 03 decembrie 2017 1 comentariu

RETETA

 

Provizia de boiliesuri Complex-T pe care o primisem pentru teste se consumase in mare masura in cele doua partide facute la Sanpaul. Mi-au ramas cateva kilograme pe care le-am folosit la Varlaam in toamna, pe Sectorul B. Profilul lacului implica un stil de pescuit cu cantitati de nada medii spre mari, lucru care poate fi relevant pentru teste. Am prins bine cu Complex-T, la fel cum prindeam si Source, dar cantitatea de boilies pe care o aveam la dispozitie era totusi prea mica pentru teste de anvergura. Pe baza rezultatelor de pana atunci, nu-mi puteam face o idee clara despre potentialul de piata al boiliesului, dar cel putin nu era nimic care sa ridice semne de intrebare. Ca randament, prinsese bine, la fel ca si Source, cu care de altfel semana oarecum in privinta aromei (aveam sa descopar mai tarziu de ce), iar Source era un boilies pe care il cunosteam, cu care pescuisem mult si in care aveam incredere.  

Recenzie_Complex-T_1

La sfarsitul sezonului, Dynamite Baits a anuntat aparitia noului boilies Complex-T si a prezentat lista de ingrediente. Era o informatie care ma interesa atat pentru ca ma ajuta sa inteleg mai bine boiliesul, ca reteta, cat si pentru ca prezentarea comerciala a unui boilies influenteaza felul in care e perceput de public. Materialul publicat de Dynamite Baits despre Complex-T era incurajator, in sensul ca firma isi propusese sa scoata cel mai bun boilies din istoria ei... cel putin teoretic. Ingredientele nu spun totul despre un boilies, dar spun destul. Complex-T contine faina de peste LT94, faina de krill, CLO (in varianta produsa de Haith's), Robin Red, extract hidrolizat de ficat, extract de drojdie, spirulina, fenugreek, pudra de usturoi. Sunt ingrediente pe care le cunosc bine, cu o reputatie solida, confirmata in timp. Dynamite Baits precizeaza ca Robin Red este folosit intr-o doza mica, mai mult pentru culoare, deci rolul lui sub raportul atractiei sau nutritiei s-ar putea sa nu fie semnificativ in Complex-T, dar ingredientele care ma interesau mai mult erau celelalte. Fiecare dintre ele inseamna ceva intr-un boilies bun. Daca sunt combinate in doze corecte, rezultatul va fi in mod sigur o nada de calitate.

Recenzie_Complex-T_6

Complex-T nu contine arome sintetice. Aromele sintetice nu sunt necesare in boilies, mai ales intr-un boilies cu valoare nutritiva ridicata, dar sunt un element aparent usor de inteles si la care se raporteaza multi clienti, de aceea boiliesurile comerciale tind sa le includa in retetele lor. Complex-T e un boilies cu aroma puternica, naturala, de ficat si de condimente. Aroma care mi se paruse ca seamana cu cea de la Source am banuit ca e data de fenugreek (schinduf), un condiment care e inca foarte putin cunoscut de pescari, dar care e un element de mare atractie intr-un boilies. E de mirare cum a reusit sa treaca neobservat pana acum! Daca urmarim cu atentie istoria nadelor, il gasim in multe nade celebre, de la diversi producatori. Desi Dynamite Baits nu da niciun fel de detalii in sensul asta, e posibil ca fenugreek-ul sa fie un element de atractie important in lichidul de Source. Fenugreek-ul merge bine in boiliesuri pe baza de fainuri de peste si se combina perfect cu alte ingrediente cum ar fi paprika... sau pudra de usturoi... sau ficatul. Toate astea sunt prezente in Complex-T, inclusiv paprika (prin Robin Red). Dozajele necesare ca fiecare element sa aiba impact sunt relativ mici, deci usor realizabile. Totul e sa stii ce ingrediente sa folosesti si in ce proportii sa le combini. Lista de ingrediente de la Complex-T mi s-a parut foarte incurajatoare tocmai pentru ca punea in valoare o formula sigura, consacrata. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Gelu Bar-Baia Mare

3 martie 2018

Va salut cu respect.Merg la un concurs in luna august-calitate-si doresc sa va intreb daca gama complex-T si gama source merg bine impreuna la nadire,si daca ar fi rezultate din partea lor.Miltumesc anticipat.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish