Dynamite Baits Complex-T
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Ingrediente premium, cu reputatie verificata.
  • Gama larga de boiliesuri si produse complementare.
  • Rezultate foarte bune pe lacuri diverse.
  • Rata de conversie ridicata a mixului.

CONTRA

  • Mixul si partea lichida nu pot fi cumparate la cantitati mari si la un pret mai mic.

Dynamite Baits Complex-T

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 03 decembrie 2017 1 comentariu

CONCLUZII

 

De-a lungul sezonului, Complex-T a devenit boiliesul cu care am pescuit cel mai des, ca sa-l pot testa in diverse situatii, singur sau alaturi de Source, pentru comparatie. L-am folosit atat rulat de mine, cat si in forma shelf-life, gata facuta, care se gaseste in magazin. Ca randament, ambele versiuni au prins foarte bine. Pentru cineva care nu vrea sau nu poate sa se complice rulandu-si boiliesurile, versiunea shelf-life e suficienta, in special varianta la punga de 5kg, cu care obtii cel mai mic pret pe kilogramul de boilies. De notat ca  boiliesurile shelf-life pot fi prea moi ca sa fie folosite ca boiliesuri de carlig, dar faptul ca sunt moi trebuie privit ca un castig atat la nivelul atractiei, cat si al nutritiei. Un boilies moale, cu o structura aerisita, permite o dispersie rapida a atractantilor si va fi mai usor de asimilat decat un boilies dur si compact. Pentru cei care folosesc Complex-T in forma shelf-life, exista solutia de a cumpara boiliesuri de carlig intarite, Hardened Hookbaits, care sunt facute sa reziste mai bine pe firul de par. Boiliesurile intarite pot fi uscate suplimentar cateva zile, dupa care pot fi usor glazurate cu dipul de Complex-T, care e un lichid vascos, cu miros puternic. Nimeni n-ar trebui sa-si faca probleme pentru absenta aromelor artificiale. Aroma naturala a boiliesului, de fenugreek, usturoi si ficat, e extrem de intensa.

Recenzie_Complex-T_2

Daca iti rulezi singur mixul de Complex-T, ai avantajul ca poti obtine boiliesuri mai tari decat boiliesurile shelf-life si, bineinteles, boiliesurile vor fi proaspete si le poti customiza cu orice reteta si orice ingredient. Mixul de Complex-T se vinde impreuna cu partea lichida, la pungi de 1kg. Nu exista posibilitatea de a cumpara partea lichida separat sau de a cumpara mixul in cantitati mari, la un pret mai mic. Punga de mix include o sticla de 50ml de atractant. Dynamite Baits recomanda o doza de 25ml de atractant pe kilogramul de mix pentru boiliesuri obisnuite, folosite ca nada, sau 50ml pe kilogramul de mix la boiliesuri de carlig. Un alt avantaj al rularii mixului este rata de conversie dintre mix si boilies. Complex-T are una dintre cele mai bune rate de conversie dintre toate mixurile pe care le-am folosit. Dintr-un kilogram de mix, am obtinut peste 1,6kg de boilies, mergand pana aproape de 1,7kg. Alte mixuri au o rata de conversie in jur de 1,5kg, dar am intalnit si mixuri cu o rata de conversie de 1,3-1,4kg. Rata de conversie conteaza chiar si la cantitati relativ mici, cum ar fi 10kg de mix. In final, poti avea 1-2kg de boilies in plus.

Recenzie_Complex-T_8

In a doua jumatate a sezonului, m-am dus cu Complex-T la toate partidele. Am facut o noua iesire la Sanpaul, am mers pe cateva lacuri salbatice, am facut alte partide pe Sectorul B de la Varlaam si m-am intors la Horgesti dupa trei ani. Boiliesul a produs crapi mari peste tot. Pe Sectorul B, multi dintre crapii de peste 20kg ai lacului au fost prinsi cel putin o data la Complex-T, iar unii, de mai multe ori. Natura lacului face ca orice boilies bun sa dea rezultate daca e folosit corect, dar statisticile la nivelul sezonui ne arata ca majoritatea capturilor de peste 20kg s-au inregistrat la Complex-T. Cat de relevante sunt lucrurile astea? Greu de spus. N-am avut inca nicio partida in care sa cred ca boiliesurile Complex-T au fost factorul esential pentru reusita si ca au facut ceea ce n-ar fi facut alte boiliesuri de calitate in locul lor, cum ar fi Source, dar intr-un an si jumatate de cand pescuiesc cu el am avut cateva partide memorabile si am prins multi crapi mari la Complex-T. In niciun caz nu e un boilies-minune, dar e un boilies cu adevarat bun, pe care il pot recomanda si altora.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Gelu Bar-Baia Mare

3 martie 2018

Va salut cu respect.Merg la un concurs in luna august-calitate-si doresc sa va intreb daca gama complex-T si gama source merg bine impreuna la nadire,si daca ar fi rezultate din partea lor.Miltumesc anticipat.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish