Fox Retreat+ 1 Man
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Material de calitate
  • Multiple posibilitati de configurare
  • Montare si demontare facile
  • Rigid si solid

CONTRA

  • Posibile probleme la usa de acces
  • Sistem atipic de prindere pentru Extending Wrap

Fox Retreat+ 1 Man

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriei de filme educative "Pescuitul crapului".

Data: 29 mai 2018 1 comentariu

FOLIA EXTERIOARA

 

La toate winter skin-urile pe care le-am folosit de-a lungul timpului, accesul la ferestrele cortului - pentru a le deschide sau inchide - implica ridicarea partii din spate a winter skin-ului, scotandu-l din cuiele de ancorare. Acesta operatie repetata slabeste fixarea cuielor in pamant si scade rezistenta la vant. Ferestrele din spate ale extending wrap-ului Retreat+ au fermoare la plasele de tantari. Astfel, pot accesa ferestrele cortului fara a mai demonta folia exterioara in partea din spate. Pentru mine acest lucru este un plus important deoarece indiferent de sezon, pentru a creste confortul termic, folosesc extending wrap-ul. In sezonul rece ferestrele din spatele cortului stau in permanenta inchise, asa cum in sezonul cald stau in permanenta deschise. Primavara si toamna, insa, pe timpul zilei, deschid atat ferestrele cortului, cat si cele ale winter skin-ului, urmand ca seara sa inchid ambele randuri de ferestre. Aceasta operatie este acum mult mai facila tocmai datorita fermoarelor de la plasele de tantari cu care au fost prevazute ferestrele din spate ale foliei exterioare.

Fox_Retreat_1_Man_4

Cum am spus, folosesc extending wrap-ul de fiecare data atat in sezonul rece, cat si in perioadele calde deoarece imbunatateste confortul termic prin zona „tampon" de aer creata intre cele doua folii. Aceasta face ca transferul termic intre aerul din interiorul cortului si exterior sa se faca mai lent (fie de la cald la rece, fie de la rece la cald). In plus, se elimina complet condensul. Termenul „iarna" folosit din denumirea generica de winter skin indica faptul ca folia exterioara a fost gandita in special pentru cresterea confortului in cazul temperaturilor scazute, insa recomand sa fie folosita si in zilele calduroase, cu soare. Cu usa si ferestrele fata-spate deschise si cu ajutorul vantului, se poate sta in cort si vara. Un alt avantaj al folosirii extending wrap-ului este ca mareste rezistenta la vant a cortului. Odata instalata folia exterioara, cortul capata forma unui iglu, ceea ce il face mai stabil indiferent de directia si intensitatea vantului.

Fox_Retreat_1_Man_3

Ca tot am vorbit despre plusuri la extending wrap, mentionez si primul minus: jumatatea din spate are gaici elastice de prindere - nu metalice, cum are jumatatea din fata - si se fixeaza in cuiele cortului. Initial, nu mi-am dat seama ca asa a fost proiectat extending wrap-ul la Retreat+. Fiind obisnuit cu winter skin-urile anterioare care aveau cuie separate, primul gand a fost ca imi lipsesc sapte cuie de la folia exterioara. Ulterior, mi-am data seama ca de fapt nu lipsesc deoarece jumatatea din spate se prinde in cuiele cortului. Acest lucru vine cu cateva dezavantaje: gaicile elastice sunt mai putin rezistente in timp decat cele metalice (dar se pot inlocui cu usurinta daca se vor rupe), cuiele de la jumatatea din spate sunt supuse unor forte mai mari, crescand riscul de a fi scoase din pamant cand bate vantul si, nu in ultimul rand, prinzandu-se in aceleasi cuie cu ale cortului, nu mai exista spatiu intre extending wrap si foaia cortului, ceea ce face ca izolarea termica sa se diminueze. De aceea, recomand achizitionarea a sapte cuie de cort aditionale pentru ancorarea foliei externe, pastrand astfel distanta fata de cort si in jumatatea din spate.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Mihai Cristian

29 iulie 2018

Salutare! Detin acest cort din aprilie 2018 si am doar cuvinte de lauda. Material ft bun si ft gros prin care soarele efectiv nu trece, se indinte perfect, iar capsula interioara ajuta ft mult la prevenire condensului si nu in ultimul rand in cazul “musafirilor nepoftiti”. Singurul dezavantaj ar fi probabil faptul ca nu exista “ferestre” de aerisire pe spate pentru capsula asa cum este ft bine specificat si in review. Poate un alt aspect minor zic eu dar probabil deranjant pentru anumite persoane, faptul ca buzunarele superioare din cort nu pot fi accesate cu usurinta asa cum te ai astepta fiind practic mascate de capsula.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish