Fox Retreat+ 1 Man
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Material de calitate
  • Multiple posibilitati de configurare
  • Montare si demontare facile
  • Rigid si solid

CONTRA

  • Posibile probleme la usa de acces
  • Sistem atipic de prindere pentru Extending Wrap

Fox Retreat+ 1 Man

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriei de filme educative "Pescuitul crapului".

Data: 29 mai 2018 1 comentariu

DIMENSIUNI SI CONSTRUCTIE

 

Cortul este bine gandit atat din punct de vedere functional, cat si in privinta spatiului util (amprenta la sol si volumul interior). Dimensiunile date de producator sunt 2,75m latime, 2,30m lungime (2,70m cu extending wrap) si 1,5m inaltime. Cifrele sunt relevante doar pana la un punct, deoarece conteaza foarte mult forma cortului. Retreat+ este inalt in spate, lucru care ofera doua avantaje importante. Primul: patul pescarului poate fi pozitionat in partea din spate fara sa-i fie capul lipit de foaia cortului cand doarme. Se obtine astfel un spatiu generos intre pat si fata cortului. Daca, in schimb, se pozitioneaza patul pe mijloc, ramane loc pentru bagaje intre pat si spatele cortului. Al doilea avantaj: partea din spate fiind inalta, cele doua ferestre au suprafata mare, ceea ce asigura o buna circulare a aerului, necesara in sezonul cald. Totodata, forma rectangulara - aproape dreptunghica - a amprentei la sol creste suprafata utila a cortului. Inaltimea de 1,5m faciliteaza accesul in cort, in special pentru persoanele mai inalte.

Fox_Retreat_1_Man_1

Dimensiunea la transport este o informatie importanta pentru multi pescari deoarece, de regula, spatiul pentru bagaje este limitat. Cutia de carton in care vine ambalat cortul masoara 134 x 33 x 26 cm. Volumul real ocupat in bagajul pescarului este ceva mai mic deoarece geanta de transport este putin supradimensionata, ceea ce usureaza impachetarea cortului. Astfel, avand lungimea de 130cm si circumferinta in jur de 105cm, obtinem in urma unui calcul aproximativ un volum mai mic decat al cutiei de ambalaj. Trebuie mentionat ca geanta de transport nu este chiar cilindru si, fiind din material textil, la fel ca si foaia cortului, se va comprima putin pe grosime si se va modela usor, in functie de celelalte bagaje.

Fox_Retreat_1_Man_7

Se poate achizitiona separat si capsula interioara (inner dome) al carei rol principal este sa tina la distanta "vizitatorii nedoriti" (insecte, rozatoare, reptile). Totodata, capsula imbunatateste si confortul termic, ajutand in special la reducerea condensului. Exista totusi un minus care m-a facut sa nu cumpar capsula. Partea din spate a capsulei nu este din plasa, ceea ce impiedica aerul sa circule fata-spate, afectand ventilarea - un aspect foarte important in zilele calduroase.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Mihai Cristian

29 iulie 2018

Salutare! Detin acest cort din aprilie 2018 si am doar cuvinte de lauda. Material ft bun si ft gros prin care soarele efectiv nu trece, se indinte perfect, iar capsula interioara ajuta ft mult la prevenire condensului si nu in ultimul rand in cazul “musafirilor nepoftiti”. Singurul dezavantaj ar fi probabil faptul ca nu exista “ferestre” de aerisire pe spate pentru capsula asa cum este ft bine specificat si in review. Poate un alt aspect minor zic eu dar probabil deranjant pentru anumite persoane, faptul ca buzunarele superioare din cort nu pot fi accesate cu usurinta asa cum te ai astepta fiind practic mascate de capsula.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish