Fox Retreat+ 1 Man
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Material de calitate
  • Multiple posibilitati de configurare
  • Montare si demontare facile
  • Rigid si solid

CONTRA

  • Posibile probleme la usa de acces
  • Sistem atipic de prindere pentru Extending Wrap

Fox Retreat+ 1 Man

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriei de filme educative "Pescuitul crapului".

Data: 29 mai 2018 1 comentariu

MONTAJ SI CONFIGURATII

 

Fata de modelul anterior de doua persoane Retreat XL, Retreat+ se aseaza mai bine pe sol si, totodata, se rigidizeaza mai bine. Pe langa barele centrale transversale extensibile, care tensioneaza toate cele patru arcade, pentru arcada din fata sunt prevazute doua bare laterale aditionale extensibile care ajuta la rigidizare, stiindu-se ca „streasina" cortului este cea mai expusa la vant. Tot pentru o mai buna rigidizare a cortului, sunt prevazute opt benzi de tensionare reglabile, patru pe fiecare parte, cate una pe arcada. Am avut ocazia sa testez cortul pe vant si furtuna. Odata ancorat si tensionat, te simti in siguranta, nu se zgaltaie de zici ca se rupe, cum am experimentat la alte corturi pe care le-am avut de-a lungul timpului.

Fox_Retreat_1_Man_8

Folia pentru sol (groundsheet) este groasa si se aseaza bine, fara cute. Mai mult, extending wrap-ul vine cu o extensie pentru groundsheetcare se ataseaza ferm de folia pentru sol a cortului prin benzi velcro pe toata lungimea. In plus, este prevazut in partile laterale cu doua gaici metalice pentru ancorare. Astfel, prin detasarea fetei cortului, fiind pe fermoar, vom obtine practic un cort cu 40cm mai lung, 2,70m fata de 2,30m (sau o mica veranda de 40cm daca nu se detaseaza fata cortului). Un posibil minus este ca groundsheet-ul se fixeaza de cort prin catarame de plastic care s-ar putea sparge in timp. Ramane de vazut daca se va intampla acest lucru, de aceea am precizat ca este un posibil minus. Mi-as fi dorit ca groundsheet-ul fie sa aiba gaici metalice pentru fixare in cuiele cortului, fie sa se prinda cu un fermoar care ar fi oferit o protectie sporita impotriva „intrusilor".

Fox_Retreat_1_Man_12

Prin detasarea fetei, cortul se transforma intr-un umbrar de tip brolly, obtinand astfel un adapost potrivit pentru partidele scurte, mai usor de transportat si instalat. Fara partea din fata si fara groundsheet, geanta de transport devine sensibil mai usoara si, totodata, timpul de instalare se reduce pentru ca sunt mai putine puncte de ancorare. Cu fata detasata si cu capsula interioara montata, se obtine configuratia ideala pentru noptile de vara caniculara.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Mihai Cristian

29 iulie 2018

Salutare! Detin acest cort din aprilie 2018 si am doar cuvinte de lauda. Material ft bun si ft gros prin care soarele efectiv nu trece, se indinte perfect, iar capsula interioara ajuta ft mult la prevenire condensului si nu in ultimul rand in cazul “musafirilor nepoftiti”. Singurul dezavantaj ar fi probabil faptul ca nu exista “ferestre” de aerisire pe spate pentru capsula asa cum este ft bine specificat si in review. Poate un alt aspect minor zic eu dar probabil deranjant pentru anumite persoane, faptul ca buzunarele superioare din cort nu pot fi accesate cu usurinta asa cum te ai astepta fiind practic mascate de capsula.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish