Fox Retreat+ 1 Man
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Material de calitate
  • Multiple posibilitati de configurare
  • Montare si demontare facile
  • Rigid si solid

CONTRA

  • Posibile probleme la usa de acces
  • Sistem atipic de prindere pentru Extending Wrap

Fox Retreat+ 1 Man

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriei de filme educative "Pescuitul crapului".

Data: 29 mai 2018 1 comentariu

PLUSURI SI MINUSURI

 

Poate cel mai important minus al acestui cort este usa. Fata de celelalte corturi pe care le-am avut sau analizat in vederea achizitiei, usa de la Retreat+ nu este dubla. Asta inseamna ca nu pot avea in acelasi timp si plasa de tantari, si usa transparenta sau standard. Fiecare dintre cele trei usi - standard (din materialul cortului), cea transparenta si plasa de tantari - se monteaza si demonteaza separat cu prindere prin fermoar cu cheie dubla. Principala problema este ca, fiind dintr-un material plastic cu elasticitate scazuta, usa transparenta este foarte tensionata. Din acest motiv, fermoarul de la usa transparenta a cortului a pierdut un dinte, iar usa de la extending wrapa inceput sa se rupa in punctele unde este tensiunea cea mai mare, respectiv stanga-dreapta in extremitatea de jos (la deschiderea/inchiderea normala) si in colturile din partea de sus (la deschiderea/inchiderea de tip „cutie de scrisori").

Fox_Retreat_1_Man_11

Sintetizand cele prezentate anterior, plusurile si minusurile sunt urmatoarele:

PRO

1. Material de calitate Ven-Tec respirabil si impermeabil (20.000mm coloana de apa).

2. Extending wrap-ul (se cumpara separat) permite prin ferestrele spate accesul la ferestrele cortului.

3. Partea din fata a cortului este complet detasabila.

4. Usa si ferestre mari fata-spate pentru o buna circulare a aerului, esentiala in sezonul cald.

5. Montare si demontare facile.

6. Rigid si solid.

7. Extending wrap-ul are extensie pentru groundsheet, obtinand astfel, prin detasarea partii din fata, un cort mai mare.

8. Capsula interioara (se cumpara separat).

9. Forma si amprenta la sol proiectate pentru maximizarea spatiului/volumului util interior.

Fox_Retreat_1_Man_9

CONTRA

1. Usile cortului si extending wrap-ului nu sunt duble, in sensul ca nu putem avea in acelasi timp si plasa de tantari, si folia standard sau usa transparenta.

2. Usa transparenta este foarte tensionata, ceea ce ii afecteaza rezistenta in timp.

3. Extending wrap-ul are doar pe jumatatea din fata gaici metalice de prindere si cuie separate pentru ancorare, ceea ce va diminua izolatia termica si protectia impotriva condensului. Pe de alta parte, gaicile elastice sunt mai putin robuste decat cele metalice.

4. Groundsheet-ul se prinde de cort prin catarame de plastic, care se pot sparge.

5. Peretele din spate al capsulei interioare nu este din plasa, ceea ce diminueaza ventilatia cortului.

Probabil ca nu exista la ora actuala niciun cort care sa multumeasca pe toata lumea, sa nu aiba niciun minus. Ca la orice achizitie, punem in balanta plusurile si minusurile si vedem unde se inclina. Din punctul meu de vedere, Fox Retreat+ 1 Man este un cort care merita cumparat.

 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Mihai Cristian

29 iulie 2018

Salutare! Detin acest cort din aprilie 2018 si am doar cuvinte de lauda. Material ft bun si ft gros prin care soarele efectiv nu trece, se indinte perfect, iar capsula interioara ajuta ft mult la prevenire condensului si nu in ultimul rand in cazul “musafirilor nepoftiti”. Singurul dezavantaj ar fi probabil faptul ca nu exista “ferestre” de aerisire pe spate pentru capsula asa cum este ft bine specificat si in review. Poate un alt aspect minor zic eu dar probabil deranjant pentru anumite persoane, faptul ca buzunarele superioare din cort nu pot fi accesate cu usurinta asa cum te ai astepta fiind practic mascate de capsula.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish