Nash Double Top Mk3
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Bine structurat, solid, spatios, confortabil
  • Unul dintre liderii de piata pe segmentul lui
  • Reputatie pentru calitate consolidata in timp

CONTRA

  • Groundsheet nepractic
  • Capete barelor centrale sunt de plastic
  • Livrat fara instructiuni de montaj

Nash Double Top Mk3

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 19 iunie 2014 3 comentarii

CONSTRUCTIE SI SPECIFICATII

 

Foarte apreciat datorita functionalitatii si rezistentei, Double Top Extreme a ramas in productie pana in prezent. E un cort popular pe piata europeana, unde multi pescari cauta corturi cu podea integrata. Nash a avut grija sa scoata constant modele noi, usor actualizate, pentru a ramane in atentia publicului. In 2013, Double Top Extreme a ajuns la versiunea Mk3, a treia generatie, care se deosebeste de prima generatie doar prin detalii. Am folosit mai multe modele Double Top, incepand cu primul, dar in special Extreme Mk2 si Mk3, in versiunile de doua persoane. Ca volum, Double Top e un cort mare si destul de greu (14kg). E incomod la transport datorita lungimii, care se explica prin faptul ca ramele sunt formate din patru segmente. Alte corturi pram hood au ramele din cinci segmente si sunt mai scurte cand sunt impachetate.

Nash_Double_Top_7

Tot incomod e si faptul ca Nash nu livreaza cortul cu instructiuni de ridicare. Daca esti familiarizat cu felul in care se monteaza corturile pram hood, te descurci si fara instructiuni. Desfaci cortul, mufezi ramele, prinzi breteaua de tensionare sub cort, montezi barele de tensionare pe coloana centrala, bati pichetii. Dureaza 10-15 minute. Daca nu esti obisnuit, insa, nu e simplu. Toate operatiunile devin complicate, incepand cu imbinarea si mai ales desfacerea barelor, iar unele lucruri par stranii. De pilda, una dintre barele centrale (a doua din fata) e mai scurta decat spatiul in care trebuie pusa. Te uiti la bara, te uiti la spatiul pe care vrea sa-l ocupe, e clar ca nu potriveste si trebuie pusa in alta parte. Dar unde? Alt spatiu nu mai exista. Secretul e ca se va potrivi abia dupa ce tot cortul e tensionat, dar n-ai de unde sa stii asta la inceput.

Nash_Double_Top_6

Odata instalat, cortul e spatios, stabil si bine izolat. Am prins cateva furtuni in diferite corturi Double Top si toate au facut fata cu brio. Incap in el doua paturi mari Nash Indulgence, asezate oblic. Intre capsula interioara si perele exterior al cortului ai o mica veranda, in care pot sa depozitezi lucruri mici. Alte lucruri mici incap intre pat si perete. Spatiul de depozitare se mareste mult daca adaugi un winterskin. Castigi in jur de un metru in fata cortului. Pe vreme ploioasa, aici poti sa-ti tii incaltamintea si hainele ude, fara ca apa sa intre in cort. Alt avantaj al winterskin-ului este ca protejeaza cortul in cazul in care vantul bate din fata si impinge in cort ca intr-o vela. Cu winterskin-ul montat, cortul lasa vantul sa alunece mai usor peste el. Pe vreme rece, microclimatul cortului isi pastreaza caldura mai bine si esti ferit de condens.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Vlad Pavlovici

6 martie 2015

Nu cunosc modelul de la Fox. Nash Double Top Mk3 e un cort bun in multe privinte si este cortul pe care il folosesc in momentul de fata. Goundsheet-ul mi se pare similar cu cel pe care l-am avut si la alte corturi, cum ar fi vechiul model de Fox Continental Easy Dome sau Trakker Colossus. Nu e un groundsheet solid, dar are avantajul - pentru mine - ca e lipit. Pun de regula un alt groundsheet sub el, ca sa-l protejez.

Ionut

6 martie 2015

Eram convins spre a acizitiona un DT-MK3 , dar ramarc din articolul dumneavostra destul de multe minusuri. Ce parere aveti de fox euro xxl, este superior calitativ nash-ului? Facand rabat de la faptul ca nu are acel paravan la intrare? Groundsheet-ul incorporat pe mk3 este unul de calitate? Din filmuletele pe care am reusit sa le gasesc cu mk3-ul groundsheet-ul pare destul de firav. Va multumesc.

Alex

30 iunie 2014

Achizitionat fara sa il vad macar cum arata ... e Nash ..e MARK 3 deci asta spune tot :)

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma