Nash Double Top Mk3
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Bine structurat, solid, spatios, confortabil
  • Unul dintre liderii de piata pe segmentul lui
  • Reputatie pentru calitate consolidata in timp

CONTRA

  • Groundsheet nepractic
  • Capete barelor centrale sunt de plastic
  • Livrat fara instructiuni de montaj

Nash Double Top Mk3

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 19 iunie 2014 3 comentarii

COMPARATIE INTRE MODELE

 

Actualul model Mk3 difera fata de Double Top Extreme Mk2 prin cateva lucruri utile, dar exista si cateva mici semne de intrebare. Materialul de cort e cumva diferit. Nu se poate spune daca e mai performant sau nu, Nash nu da niciun fel de informatii despre el (cum ar fi coeficientul de impermeabilitate sau daca e respirabil, probabil ca nu este), dar e clar ca nu e acelasi. In cele doua sezoane de cand folosesc un model Mk3, materialul s-a comportat fara repros, la fel cum se comportase de altfel si materialul de la vechiul model. In schimb, plasa capsulei e mult mai solida la Mk3 si aici diferenta calitativa fata de Mk2 e clara. Fereastra de aerisire e acum mult mai mare, decupand toata partea din spate a cortului. Cu toate ferestrele rulate, cortul e bine aerisit, iar vizibilitatea e excelenta. Desigur, nu e genul de cort pe care-l pui in plin soare, pe canicula, si sa stai in el. Materialul de nylon se incinge de la soare dincolo de limita suportabilului, dar la fel se intampla cu toate corturile de crap pe care le-am testat, de la orice firma.

Nash_Double_Top_5

Alt detaliu imbunatatit la Mk3 (si schimbat fata de Mk2) este bara telescopica din spatele cortului, ultima de pe axul central. Faptul ca e telescopica permite instalarea ei indiferent de teren. La modelul anterior, nu era telescopica. Ramele cortului - facute din aluminiu - sunt acum mai subtiri decat la Mk2 si se desfac mai usor. Poate ca asta a fost intentia producatorului. In schimb, capetele de prindere ale barelor transversale, care formeaza coloana centrala, sunt de plastic, in timp ce la Mk2 erau de metal. Greutatea a fost redusa, insa nu stiu daca rezistenta in timp nu va fi afectata prin folosirea plasticului. Fermoarele sunt robuste, atat la capsula de plasa, cat si la usa. Winterskin-ul e solid si usor de ancorat si ofera o protectie reala pe vant si pe vreme rece. In schimb groundsheet-ul e gandit - in mod curios - sa fie pus nu sub cort, ci in interiorul lui, ca un fel de covor. Logica unui groundheet este sa protejeze cortul. La Double Top e invers, cortul protejeaza groundsheet-ul. Lucru care nu e precizat nicaieri si pe care il descoperi numai dupa ce il cumperi. Il poti pune si sub cort, daca vrei, dar nu are puncte de ancorare si nu sta cum trebuie. 

Nash_Double_Top_9

In ansamblu, Double Top Extreme Mk3 e un cort solid, incapator si bine structurat, cu un feedback bun din partea pescarilor. Cand un produs premium rezista atatia ani pe piata si se vinde in volume atat de mari, ofera o anumita garantie de calitate si devine o alegere sigura. La nivel de materiale, nu e ireprosabil si ramane de vazut cum va rezista la uzura, dar pe de alta parte e genul de produs pe care multi pescari il schimba oricum la fiecare cinci-sase ani, fiindca sunt atrasi de modelele noi si teoretic imbunatatite. Producatorul stie asta foarte bine si viata cortului pare gandita in acesti parametri.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Vlad Pavlovici

6 martie 2015

Nu cunosc modelul de la Fox. Nash Double Top Mk3 e un cort bun in multe privinte si este cortul pe care il folosesc in momentul de fata. Goundsheet-ul mi se pare similar cu cel pe care l-am avut si la alte corturi, cum ar fi vechiul model de Fox Continental Easy Dome sau Trakker Colossus. Nu e un groundsheet solid, dar are avantajul - pentru mine - ca e lipit. Pun de regula un alt groundsheet sub el, ca sa-l protejez.

Ionut

6 martie 2015

Eram convins spre a acizitiona un DT-MK3 , dar ramarc din articolul dumneavostra destul de multe minusuri. Ce parere aveti de fox euro xxl, este superior calitativ nash-ului? Facand rabat de la faptul ca nu are acel paravan la intrare? Groundsheet-ul incorporat pe mk3 este unul de calitate? Din filmuletele pe care am reusit sa le gasesc cu mk3-ul groundsheet-ul pare destul de firav. Va multumesc.

Alex

30 iunie 2014

Achizitionat fara sa il vad macar cum arata ... e Nash ..e MARK 3 deci asta spune tot :)

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma