Partiblend
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Atractie rapida pentru crap sau ten
  • Compatibil cu o gama larga de aditivi
  • Eficient si in cantitati mici
  • Cost relativ scazut

CONTRA

  • Atrage mult peste mic

Partiblend

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 29 iulie 2013 0 comentarii

Pagina2 din 2

PARTIBLEND - MOD DE FOLOSIRE

 

Am devenit un utilizator avid de Partiblend pescuind pe ape salbatice, unde n-aveam idee ce peste exista. Cu o mana de Partiblend, pusa pe o montura cu porumb sau cu un pop-up mic, viu colorat, aflam repede. Ca nada cu efect rapid, Partiblendul e mai bun chiar decat porumbul. Porumbul are avantajul de a fi mai selectiv si, bineinteles, se poate folosi si ca momeala, spre deosebire de Partiblend, dar daca exista o nada la care notiunea de "atractie instantanee" sa aiba cu adevarat sens, dincolo de reclama, Partiblend merita eticheta asta.

Partiblend 2

Partiblendul are nevoie de preparare, nu se poate folosi in stare uscata, dar se prepara usor. Reteta mea e urmatoarea: il pun intr-o galeata cu capac (de preferat intr-o lada izoterma), il acopar cu apa clocotita si il las cateva ore la muiat. Semintele se umfla imediat si vor avea nevoie de mai multa apa decat la porumb sau la canepa. Alta reteta la fel de simpla (recomandata de Hinders) este sa torni peste el apa rece si sa-l pui la fiert imediat, fara inmuiere. Cand a dat in clocot, e numai bun. Unii fac ambele lucruri - il inmoaie, dupa care il fierb. Unii merg pana acolo incat il lasa la fiert 20-30 de minute, dar asta mi se pare gresit, semintele mici neavand nevoie de un timp de fierbere atat de lung. Odata preparat, se poate folosi atat simplu, cat si in tandem cu alte seminte, cum ar fi porumb sau canepa.

Partiblend 4

Daca nu e deja aditivat cu ulei esential de anason, caz in care nu mai are nevoie de alti atractanti, Partiblendul se poate combina cu o mare diversitate de aditivi. E de notat ca nu are neaparata nevoie de ei, lucreaza foarte bine si pe cont propriu, la fel ca si porumbul, dar prin folosirea unor atractanti suplimentari se pot obtine efecte interesante. Cei mai la indemana - si cei mai ieftini - sunt sarea si zaharul. Un aditiv special pentru seminte, pe care il folosesc frecvent la Partiblend este thaumatinul - oricare dintre versiunile de la Essential Baits, Select Baits sau CC Moore e foarte bun. Poti face Partiblend picant, cu pudra de chilli, piper cayenne, boia iute sau paprika. Poti face Partiblend aromatic-condimentat cu Robin Red, usturoi, pudra de curry de diverse tipuri sau alte condimente asiatice. Partiblendul primeste aproape orice si, avand un grad ridicat de absorbtie in momentul in care semintele se inmoaie, preia foare bine orice aditiv. Daca vrei sa-l faci sa se lege, ii poti adauga fulgi de porumb. Un exemplu de reteta pe care am folosit-o cu rezultate bune: 4-5kg Partiblend, 1-2kg fulgi de porumb, 1 bloc de belachan ras peste seminte. Apa clocotita va dizolva rapid belachanul. Rezulta o nada cu un miros pestilential, care prinde excelent, si pe care am folosit-o de multe ori in combinatie cu Belachanul de la Select Baits, dar evident ca e compatibila si cu alte boiliesuri.

 

Pagina2 din 2
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish