Rebelcell 12v 50Ah
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • dimensiuni si greutate mici 
  • performante bune indiferent de gradul de incarcare al bateriei
  • numar mare de cicluri incarcare-descarcare 
  • incarcare rapida (sub 6 ore)

CONTRA

  • pret initial de achizitie mare
  • hidroizolatia 

Rebelcell 12v 50Ah

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriilor de filme "Pescuitul crapului" si "Produse sub lupa", in colaborare cu magazinul MarelePescar.

Data: 13 decembrie 2017 1 comentariu

TEHNOLOGIA LITIU-ION

 

Rebelcell este o companie olandeza fondata in 2012, specializata in comercializarea acumulatorilor pe tehnologie litiu-ion. Produsele Rebelcell se adreseaza pescarilor de crap sau de rapitori care folosesc motoare electrice si sonare pe barci. Alaturi de acumulatori, Rebelcell pune la dispozitie si accesorii, cum ar fi incarcatoare pentru bateriile Li-ion, cabluri, adaptoare, mufe. Acumulatorii si accesoriile pot fi achizitionate prin magazinul online Rebelcell sau de la distribuitorii autorizati la nivel european.

Recenzia care urmeaza se bazeaza pe folosirea bateriei Rebelcell 12v 50Ah timp de doua sezoane. In 2016, am folosit modelul initial, iar in 2017 am folosit modelul ulterior, disponibil in momentul de fata. Modelul nou are in plus fata de cel anterior afisaj digital care arata nivelul de incarcare (fata de cinci leduri la modelul precedent), doua mufe USB pentru incarcarea telefonului mobil sau altor echipamente si un buton care activeaza si dezactiveaza afisajul digital.

Rebelcell_3

Alaturi de barca, motor electric si sonar, bateria este una dintre componentele de baza ale pescuitului plantat. Bateria (acumulatorul) este practic "rezervorul de combustibil". Mai mult, in cazul meu, sonarul si motorul electric sunt alimentate de la aceeasi baterie. Bateria cel mai des folosita la motoarele electrice pentru barci este cea "clasica", pe baza de plumb si acid. Trebuie precizat insa ca, la nivelul specificatilor, acumulatorii dedicati motoarelor electrice sunt diferiti fata de cei folositi la autovehicule, chiar daca exista multe asemanari (dimensiuni fizice si greutate similare, tensiune si curent similare). Bateriile dedicate motoarelor electrice sunt proiectate sa suporte un numar mare de incarcari-descarcari, pastrandu-si performantele.

Rebelcell_6

Un astfel de acumulator am folosit si eu initial (modelul Minn Kota 110Ah). Inca de la primele utilizari, dupa doar cateva partide, am sesizat o serie de incoveniente. Nu este chiar usor sa manipulezi 30kg cu o singura mana, din casa in masina, din masina in barca si invers, mai ales ca in barca "solul" se misca. Pe masura ce bateria se descarca (de exemplu, spre sfarsitul unei partide de 72 de ore), scadea tensiunea furnizata, ceea ce ma forta sa folosesc motorul la o treapta superioara pentru a avea aceeasi viteza de deplasare ca atunci cand bateria era incarcata complet. Erau necesare in jur de 12 ore pentru a reincarca bateria complet, ceea ce insemna ca, odata descarcata bateria, trebuia sa astept destul de mult (chiar daca nu 12 ore) sa se reincarce pana la un nivel corespunzator. Totodata, chiar daca o folosisem doar de cateva ori, aveam impresia ca ii scazusera performantele fata de primele utilizari.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

NIKI

2 decembrie 2018

Ar putea cineva să-i spună și la ce preț se comercializează ?

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma