Select Baits Belachan
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Fishmeal foarte consistent
  • Activator cu o formula bogata
  • Atractie imediata pe orice apa
  • Se poate folosi in toate anotimpurile
  • Lista de capturi impresionanta

CONTRA

  • Miros antisocial cu risc de divort

Select Baits Belachan

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 16 martie 2013 3 comentarii

PREJUDECATI

 

Desigur, ca orice produs nou, nu era ocolit de suspiciuni sau neintelegeri, unele fiind - pentru mine - absolut comice. De exemplu, pentru faptul ca numele meu statea in spatele mixului, la nivel de imagine, iar eu nu ma duc la concursuri, unii credeau ca nu e un "mix de concurs". Ca si cum intre toate mixurile firmelor englezesti cu care se castigasera campionate mondiale, cupe mondiale, World Carp Classic si orice alt concurs de pe mapamond ar fi existat vreun mix special de concurs. Bineinteles, dupa ce s-au castigat primele concursuri cu Belachan, s-a descoperit ca merge si in concursuri.

Vlad Pavlovici captura Belachan

Alta prejudecata era ca mixul e doar pentru peste mare, pentru ca eu dau numai dupa crap mare si atanci am formulat Belachanul in directia asta. Ar fi fost frumos sa fie adevarat, dar n-avea cum sa fie. Ca mix cu o solubilitate ridicata, data de continutul masiv de ingrediente solubile (fainuri de peste predigerate si altele), Belachanul atrage instantaneu orice crap, indiferent de marime. Fara indoiala ca boiliesurile de Belachan - ma refer la cele produse de Select Baits - nu vizeaza ciortanul, in sensul ca nu folosesc aditivi de atractie speciali pentru ciortan, dar nici nu-l pot ocoli. Ca pescar, incerci sa eviti pestele mic prin felul in care pescuiesti. Ideea ca ar exista boiliesuri doar pentru peste mare e o iluzie. Cine vrea sa dea cu Belachan dupa peste mic, in regim de viteza, o poate face fara probleme. 

Mai exista si suspiciunea ca mixul e comercial, ca orice mix conceput sa aduca un profit pentru producatorul lui, si prin urmare trebuie imbunatatit. Exista o categorie de pescari pentru care totul trebuie imbunatatit. Evident ca mixul e comercial, prezenta lui pe piata nu e un act de caritate, dar ce interes ar fi avut o firma necunoscuta ca Select Baits, sustinuta de un pescar care nu merge in concursuri si da numai dupa peste mare, ca mine, sa produca un mix inferior? Pentru castig? N-ar fi existat niciun castig, ar fi existat numai pierderi.

Boiliesuri Belachan in dip

In sfarsit, o problema era si aceea de a convinge pescarii sa respecte cat mai precis reteta recomandata. Daca la inceput erau destui cei care erau tentati sa se abata de la reteta, desi nu aveau motive s-o faca, dar poate ca erau obisnuiti cu ajustarile altor mixuri, treptat s-a constatat ca niciun fel de modificari nu imbunatateau Belachanul. Fie nu-l ajutau cu nimic, adaosurile erau bani aruncati, fie il stricau. Un caz semnificativ a fost un concurs pe care o echipa l-a castigat cu reteta standard, iar o alta l-a terminat pe unul dintre ultimele locuri cu o reteta modificata. Pe care nici macar n-o testase inaintea concursului. A bon entendeur salut.

Exista totusi o modificare pe care as recomanda-o in anumite situatii: rularea mixului numai cu ou, fara activator (partea lichida special conceputa), pentru a reduce costul pe kilogramul de boilies. Daca te duci la o partida lunga pe o balta pe care ai nevoie de cantitati mari de nada, poti renunta la activator. Activatorul este un element de atractie si de viteza. Daca nu ai, insa, nevoie de atractie rapida, mixul e suficient si va produce boiliesuri consistente.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Nicu

17 decembrie 2013

Foarte bun articolul. Felicitari

Adriano musaro

3 iunie 2013

Comunism in Elveția! Eh,eh,eh, frumoasa prezentare.

sharkon

19 aprilie 2013

tot respectul pentru tine vlad!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish