Shimano Aero Technium MgS
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Varful de gama al mulinetelor Shimano de crap
  • Cea mai mica greutate dintre modelele Shimano
  • Cele mai performante materiale si tehnologii
  • Constructie superioara calitativ

CONTRA

  • Recenzia de fata este o analiza preliminara, tinand cont ca Aero Technium XTC/XSC este un produs nou.

Shimano Aero Technium MgS

Data: 13 martie 2019 0 comentarii

TRANSFERUL DE TEHNOLOGIE

 

Anul pe care l-am specificat in acest scurt istoric al modelelor Aero Technium MgS se refera la prima prezentare a mulinetelor in catalogul Shimano, nu la data aparitiei mulinetelor pe piata. In prezent, mulinetele noi pot sa apara in orice moment al anului, dar pana recent Shimano avea un calendar previzibil. Catalogul din fiecare an era anuntat in anul precedent, iar unele produse noi puteau fi disponibile imediat. De pilda, modelul Aero Technium MgS 12000 XTB a fost anuntat ca noutate pentru 2013, dar a aparut pe piata din Anglia inca de la sfarsitul lui 2012. Ca atare, data concreta de lansare a unui model Aero Technium MgS nu coincide intotdeauna cu anul aparitiei in catalog, dar asta nu schimba cu nimic lucrurile.

Shimano_Aero_Technium_MGS_5

Cronologia ne arata ca mulinetele Aero Technium MgS tind sa apara la intervale de patru, cinci ani. De fiecare data, ele sunt cel mai avansat model produs de Shimano si sunt privite cu interes din mai multe motive. Un motiv evident este ca au publicul lor de cumparatori, chiar daca vorbim de un public de nisa. Alt motiv este ca o parte dintre solutiile tehnice folosite de Shimano la modelele de varf sunt transferate, dupa un timp, pe modele din clasa medie, eventual cu unele adaptari. De exemplu, sistemul de asezare a firului cu oscilatie lenta introdus pe primul model Aero Technium, cu 80 de spire (Slow Oscillation), a evoluat intr-un sistem cu 100 de spire pe modelele MgS (Super Slow 10), dupa care a fost implementat pe modele cu preturi mai mici, intr-o varianta simplificata, cu 45-55 de spire (Super Slow 5). Astazi, gasim oscilatia lenta Super Slow 5 pe modele populare, cu un pret accesibil, cum ar fi Ultegra XTD sau SpeedMaster. Un alt exemplu de tehnologie Shimano preluata de la modelele premium este angrenajul cu sistem X-SHIP, care se regaseste pe o plaja larga de mulinete.

Shimano_Aero_Technium_MGS_6

Un lucru care mi s-a parut surprinzator inca de la aparitia primelor modele MgS este ca, desi avem informatii bogate despre seria Aero Technium, iar mulinetele se vand in toata Europa (ca si in alte parti ale lumii), atat pentru pescuit la crap, cat si pentru surfcasting, nu avem recenzii detaliate, cu imagini ale angrenajelor. Tinand cont de reputatia si de pretul mulinetelor, e firesc sa ne intrebam ce contin. Cum arata in interior? Ce diferente exista fata de alte mulinete Shimano de pe segmentul premium, cum ar fi modelele Power Aero? Ca atare, am apelat din nou la Mugurel Adascalitei, un expert in mecanica mulinetelor, cu o mare experienta de lucru pe modele Shimano, pentru a desface si a discuta noul model Aero Technium MgS. De notat ca materialul de fata nu este o recenzie bazata pe folosirea produsului. Este o analiza preliminara, tinand cont ca Aero Technium MgS 14000 XTC/XSC este o mulineta relativ noua. Analiza facuta de CarpOnline incearca sa le ofere pescarilor informatii utile, in premiera, pentru a-i ajuta sa decida daca mulineta merita investitia.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish