Shimano Aero Technium MgS
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Varful de gama al mulinetelor Shimano de crap
  • Cea mai mica greutate dintre modelele Shimano
  • Cele mai performante materiale si tehnologii
  • Constructie superioara calitativ

CONTRA

  • Recenzia de fata este o analiza preliminara, tinand cont ca Aero Technium XTC/XSC este un produs nou.

Shimano Aero Technium MgS

Data: 13 martie 2019 0 comentarii

SUPER SLOW OSCILLATION 10

 

Pinionul central este unul de mari dimensiuni, prevazut cu doi rulmenti, fiind realizat din aluminiu presat si forjat la rece. Pinionul are un tratament prin anodizare, ceea ce ofera un plus de rezistenta la uzura si diminueaza zgomotul produs de angrenaje in timpul utilizarii mulinetei. Este acelasi pinion Hagane folosit si la Power Aero, doar ca la Aero Technium MgS are in plus tratamentul prin anodizare.

Sistemul G Free Body este implementat si la Aero Technium MGS. Prin urmare, sistemul de oscilatie care include Worm Shaft-ul si cele trei mici pinioane ce asigura oscilatia lenta sunt pozitionate in partea superioara, impiedicand rasucirea mulinetei in timpul lansarii. 

Shimano_Aero_Technium_MGS_14

Vlad Pavlovici: Cum sunt realizate componentele pentru sistemul de oscilatie lenta Super Slow 10?

Mugurel Adascalitei: Worm Shaft-ul este din aluminiu, are la baza un rulment, iar filetul Worm Shaft-ului este facut pentru o singura viteza de oscilare. Aero Technium MgS este singurul model Shimano cu sistemul sistemul de oscilatie Super Slow 10. Sistemul face legatura intre Worm Shaft si pinionul axului si imprima o viteza de oscilare foarte lenta. La o cursa completa a tamburului sus-jos, rotorul mulinetei aseaza 100 de spire, dublu fata de celelalte modele Shimano din noile generatii, care au Super Slow 5, un sistem cu 50 de spire. Sistemul Super Slow Oscillation 10 este considerat de o parte a pescarilor cel mai performant sistem de asezare a firului implementat la mulinetele de tip long cast. Putem vedea ca, in ultimii doi, trei ani, unele firme concurente au inceput sa introduca propriul sistem de oscilatie lenta la modelele lor de crap si de surf. La Aero Technium MgS, in premiera, sistemul de oscilatie lenta este complet metalic. Cele trei mici pinioane sunt din aluminiu, doua dintre ele fiind si anodizate. Chiar daca pinioanele de oscilatie din teflon prezente la celelalte modele rezista si ele bine la uzura, dupa cum s-a constatat, faptul ca la Aero Technium MgS avem acest sistem integral metalic poate fi considerat un avantaj calitativ.

Shimano_Aero_Technium_MGS_10

Un alt aspect important la Aero Technium MgS este ca miscarea de oscilatie a axului prin interiorul pinionului, implementata de sistemul de oscilare, este intarita prin doua bare de tensionare din aluminiu fixate in corpul de magneziu. Aceste doua bare de tensionare, impreuna cu piesa de legatura dintre ax si Worm Shaft, fiind dublate si de sistemul X-SHIP cu cei doi rulmenti care fixeaza pinionul in corpul de magneziu, sustin miscarea uniforma de culisare a axului. Se urmareste ca, in sarcina, axul sa atinga cat mai putin interiorul pinionului. Conceptul are la baza sistemul Floating Shaft, care era insa dublat si de rulmentul din interiorul piulitei de fixare a rotorului si care a disparut la mulinetele de tip Big Pit, fiind prezent doar la modelele de top pentru spinning. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish