Shimano Aero Technium MgS
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Varful de gama al mulinetelor Shimano de crap
  • Cea mai mica greutate dintre modelele Shimano
  • Cele mai performante materiale si tehnologii
  • Constructie superioara calitativ

CONTRA

  • Recenzia de fata este o analiza preliminara, tinand cont ca Aero Technium XTC/XSC este un produs nou.

Shimano Aero Technium MgS

Data: 13 martie 2019 0 comentarii

POSIBILITATI DE CUSTOMIZARE

 

Vlad Pavlovici: Tinand cont ca Aero Technium MgS reprezinta varful de gama al mulinetelor Shimano de crap, se mai pune problema customizarii? Ce posibilitati de customizare exista si ce utilitate ar avea?

Mugurel Adascalitei: Incep prin a reaminti ca orice customizare reprezinta o optiune personala si nu neaparat o necesitate. De exemplu, am customizat recent franele ultra-rapide ale unor mulinete Shimano. Pentru majoritatea pescarilor, frana ultra-rapida Hi-Speed Drag de pe diverse modele Shimano este exact tipul de frana pe care l-au asteptat. Unii si-au dorit insa o plaja a franei ceva mai mare, ceea ce poate face prin customizare. Am avut solicitari din partea unor clienti care voiau ca acel sunet specific al tamburului in dril sa se auda mai tare. Se poate rezolva prin tensionarea suplimentara a arcului din tambur. Unii clienti imi cer sa verific gradul de ungere al mulinetelor noi, desi nu am intalnit inca mulinete noi produse de Shimano care sa aiba un deficit de vaselina - personal, nu sunt un adept al ungerii cu cantitati mari de vaselina, le consider inutile si chiar in detrimentul functionarii corecte a mulinetei.    

Shimano_Aero_Technium_MGS_16

In ceea ce priveste customizarea cu rulmenti suplimentari, chiar si la Aero Technium MgS se mai pot adauga inca patru rulmenti: doi rulmenti in partea de sus a Worm Shaft-ului si doi rulmenti la piesa care calca pe Worm Shaft, numita oscillating pawl. Rulmentii adaugati schimba foarte putin felul in care ruleaza mulineta, insa aduc un plus de stabilitate Worm Shaft-ului si reduc uzura angrenajelor in timp. Cei care opteaza, insa, pentru tuning sunt destul de putini. Cred ca asta se datoreaza si faptului ca majoritatea pescarilor isi schimba echipamentul odata la doi, trei ani. 

Shimano_Aero_Technium_MGS_19

Vlad Pavlovici: Aero Technium MgS a fost intotdeauna o mulineta foarte scumpa, dar a avut publicul ei. Tinand cont de design, de specificatii si de constructie, cum a fost primit noul model, avand in vedere si concurenta facuta de Power Aero?

Mugurel Adascalitei: Aero Technium MgS reprezinta varful de gama al mulinetelor Shimano si este indiscutabil o mulineta care costa mult. Costa de doua ori mai mult decat Power Aero XTB/XSB, al doilea model premium produs de Shimano pe piata de crap. Putini pescari isi permit o mulineta ca Aero Technium MgS, insa vor exista intotdeauna clienti si pentru astfel de modele de top. Sa tinem cont ca alte firme produc mulinete de doua, trei ori mai scumpe decat Aero Technium MgS si exista clienti chiar si pentru ele. Noua generatie de Aero Technium MgS a aparut de cateva luni pe piata noastra si, desi nu este in niciun caz un model cu care sa faci volume de vanzari, cum face de exemplu gama de mulinete Ultegra, s-au vandut un numar destul de mare de bucati. Power Aero XTB/XSB este probabil cel mai important model concurent, daca putem spune asa, tinand cont ca vorbim tot de o mulineta Shimano, insa exista diferente calitative intre ele, care explica diferenta de pret.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish