Shimano Power Aero XTB
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Mulineta este dotata cu tehnologii Shimano de ultima generatie.
  • Pentru un model Shimano de pe segmentul premium, pretul este relativ accesibil.

CONTRA

  • Recenzia de fata este o analiza preliminara, tinand cont ca Power Aero XTB este un produs nou. Vom reveni cu o recenzie bazata pe folosirea mulinetei.

Shimano Power Aero XTB

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 24 noiembrie 2017 1 comentariu

MADE IN JAPAN

 

Shimano Power Aero XTB pare sa marcheze o schimbare in strategia firmei Shimano. Avem un model din esalonul de varf al firmei, vandut la un pret care in niciun caz nu poate fi considerat mic, dar e cumva accesibil. Pana la aparitia acestui model, mulinetele Shimano made in Japan din seria Aero Technium sau Power Aero erau piese de muzeu pentru majoritatea pescarilor. Superbe, dar atat de scumpe, incat deveneau intangibile. In politica de preturi a firmei, exista o distanta surprinzator de mare intre modelele de tip Ultegra CI4+ sau Big Baitrunner CI4+, cu un pret de piata in jur de 250 de euro, si modelele imediat urmatoare, cum erau vechile modele Power Aero XT sau XTA, care treceau de 400 de euro. Cei mai multi pescari interesati de o mulineta Shimano de calitate se opreau la Ultegra CI4+ sau Big Baitrunner CI4+. Diferenta de pret (mai mult de 50%) pana la Power Aero era un obstacol greu de trecut. Pe hartie, specificatiile unui model din categoria Power Aero sau Aero Technium erau clar superioare, dar in practica Ultegra CI4+ si Big Baitrunner CI4+ au avut mereu performante solide in toate situatiile de pescuit si, de aceea, tentatia de a plati mult mai mult pentru Power Aero - ca sa nu mai vorbim de Aero Tehnium - a fost mica. Pana acum.

Shimano_Power_Aero_XTB_11

Noul model Power Aero XTB - care se produce si in versiunea XSB, aceeasi mulineta, dar cu alte culori - e posibil sa atraga o parte dintre clientii care aveau Ultegra CI4+ sau Big Baitrunner CI4+ sau se gandeau sa-si cumpere. Diferenta de pret dintre ele e mai mica decat in trecut. Power Aero costa mai putin. Noul Power Aero XTB si noua Ultegra CI4+ XTC sunt asemanatoare ca aspect, dar Power Aero XTB are specificatii tehnice mai bune, care explica diferenta de pret. Iar diferenta de pret nu e foarte mare. Mulineta n-a devenit in niciun caz ieftina, dar pare mai tentanta decat inainte raportat la ceea ce ofera - ca si la ceea ce ofera alte mulinete. Nu se mai adreseaza prin definitie unui public restrans. Baza de clienti e posibil sa creasca. Probabil ca in sezonul care urmeaza vom vedea tot mai multi pescari facand un upgrade la Power Aero XTB sau XSB.

Shimano_Power_Aero_XTB_1

Dincolo de aspect si de specificatiile tehnice, orice pescar pasionat de mulinete isi va pune intrebarea: ce ofera in plus o mulineta de crap Shimano made in Japan, fata de restul mulinetelor Shimano, care sunt fabricate in Malaezia. Shimano precizeaza ca fabrica din Malaezia lucreaza la cele mai inalte standarde, dar faptul ca modelele de varf se fabrica in Japonia provoaca un interes special din partea pescarilor. Cum arata in interior un model made in Japan? Ce diferente exista fata de modelele produse in Malaezia? Pentru a raspunde la aceste intrebari si a analiza mulineta la nivel de constructie si angrenaje, am apelat din nou la Mugurel Adascalitei, un expert in mecanica mulinetelor, cu o vasta experienta de lucru pe mulinete Shimano de crap si de spinning. Precizam ca materialul de fata nu este o recenzie bazata pe folosirea produsului. Este o analiza preliminara, tinand cont ca Power Aero XTB este un produs nou. Analiza facuta de CarpOnline incearca sa ofere pescarilor informatii detaliate, in premiera, pentru a-i ajuta sa decida daca mulineta merita investitia.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Nicu

8 decembrie 2017

Sa vedem piesele din interior si pretul

Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish